Al treilea val al epidemiei de COVID-19 în Germania ar putea deveni cel mai grav de până acum, nefiind exclus să se ajungă la 100.000 de cazuri noi de infectare pe zi, a indicat vineri preşedintele Institutului Robert Koch (RKI).

‘Există semnale clare că acest al treilea val va fi mai rău decât primele două‘, a spus Lothar Wieler, îndemnându-i pe germani să rămână acasă în timpul Paştelui. ‘Ne aşteaptă câteva săptămâni foarte dificile‘, a adăugat el, citat de Reuters.

În aceeaşi conferinţă de presă, ministrul sănătăţii, Jens Spahn, a fost de părere că Germania se află în fazele finale ale ‘maratonului pandemic’, dar a avertizat că sistemul sanitar al ţării şi-ar putea atinge limitele în luna

Ministrul Spahn a mai informat că de la miezul nopţii de luni spre marţi intră în vigoare decizia prin care toţi pasagerii curselor aeriene spre Germania vor fi obligaţi să prezinte un test negativ la coronavirus.

El le-a cerut autorităţilor locale să aibă o abordare mai flexibilă în campania de vaccinare, de exemplu prin oferirea dozelor de vaccin nefolosite în weekend oricărei persoane de peste 70 de ani.

În Germania creşte frustrarea faţă de ritmul insuficient de rapid al programului de imunizare. Aproximativ 10% dintre locuitori au primit cel puţin o doză de vaccin, dar procentul rămâne mult sub cele înregistrate în ţări ca SUA, Marea Britanie sau Israel.

Lothar Wieler, directorul Institutului Koch – principalul for pentru prevenirea bolilor infecţioase din Germania – a declarat pe 11 martie că există semne clare că al treilea val al pandemiei de coronavirus a început deja.

Citeste si...
Vezi ce anunţ au făcut meteorologii pentru weekend în Capitală