Gareth Thomas (45 de ani), fostul căpitan al naționalei de rugby a Țării Galilor a dezvăluit, într-un interviu acordat Sunday Mirror, că suferă de HIV. Thomas, care are 100 de selecții în națională, s-a retras din activitatea sportivă în 2011.

„Am trăit ani cu acest secret. M-am simţit ruşinat şi păstrarea acestui secret a costat. M-am temut că oamenii mă vor judeca şi mă vor trata ca un lepros din cauza lipsei de cunoaştere. Am fost într-o zonă întunecată, m-am gândit la sinucidere, m-am gândit să mă arunc cu maşina de pe o stâncă. Pentru mine, să doresc să mor era un gând natural şi am simţit că era o cale de ieşire mai uşoară, dar trebuie să te confrunţi cu lucrurile. Cu o susţinere puternică, cu puterea personală şi cu experienţa de a depăşi aceste emoţii am reuşit să trec peste”, a declarat Thomas, pentru Sunday Mirror.

Gareth Thomas a vorbit despre momentul când a primit vestea că are HIV
Gareth Thomas a vorbit și despre momentul când a primit vestea că este infectat cu HIV.

Citeste si...  Gigi Becali își face praf jucătorii: 'Fuge de joc! Se așază în teren încât să nu primească mingea. Fugi de joc când ai 24 de ani?'

„Când mi s-au spus acele vorbe, am fost dărâmat. Imediat m-am gândit că o să mor. M-am simţit ca lovit de un tren expres cu viteza de 300 de mile pe oră. Nu m-am aşteptat deloc. Apoi m-am gândit „, a spus fostul sportiv.

Gareth Thomas, care a recunoscut în 2009 că este gay, s-a căsătorit cu actualul său partener după ce a aflat că este purtător al virusului HIV.

Fostul rugbist va fi protagonistul unui documentar intitulat „Gareth Tomas: HIV şi eu”, care va fi transmis de BBC One, miercuri.

Gareth Thomas, trebuie să fiu puternic, trebuie să fiu în final o persoană total diferită de cea care sunt acum. Cred că vreau să învăţ că am HIV şi e în regulă. Asta este ceea ce vreau să învăţ, mai mult decât orice”, a explicat el.