Primarii s-au întâlnit la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta despre bugetele administrației locale. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susține că în acest moment Primăria Capitalei pierde bani. De asemenea și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a spus că se pierd bani la municipalitățile locale.

”Vreau să mulțumesc pentru faptul că doamna prim-ministru și domnul Teodorovici, împreună cu domnul Vâlcov, ne-au primit la guvern. Aș vrea să prezint câteva dintre concluzii: față de anul 2017, când autoritățile locale primeau 41,7% din impozitul pe venit, odată cu scăderea de la 16% la 10% ar trebui să primim peste 60%. Doamna premier a înțeles (…) Dânșii au înțeles și în cursul zilei de astăzi ne vor da un răspuns. Noi vrem ca ponderea veniturilor pentru autoritățile locale să fie la nivelul anului 2017. Atenție, ponderea, nu suma efectivă. Pentru că salariile au crescut, ajutoarele sociale au crescut, toate au crescut”, a spus Robert Negoiță.

Citeste si...
Gabriela Firea vrea să termine curățenia de primăvară până la Paște

Firea a explicat că n-ar dori ca în acest moment cetățenii Capitalei să ajungă să fie pedepsiți pentru disputele politice.

”În ceea ce privește Primăria Capitalei, noi pierdem aproape 80 de milioane de euro, exact când trebuie să plătim creanța ELCEN de 230 de milioane de euro, începem construirea orașului metropolitan din fonduri proprii, când avem o mulțime de proiecte, Capitala pierde bani.

I-am explicat doamnei prim-ministru că deși Bucureștiul pare un oraș mare, cu buget mare, atunci când încep cheltuielile ne dăm seama că banii sunt foarte puțini.

Doamna premier a notat și așteptăm ca după ședința de Guvern să ne dea vestea cea bună. N-aș vrea să ne simțim pedepsiți. Primăria Capitalei pierde bani, din păcate.”, a declarat Gabriela Firea.