Gabriela Firea: Primaria Capitalei va relua procedura privind achizitia a 423 de locuinte din cele 600 destinate personalului medical. Pana acum au fost achiztionate 177 de astfel de apartamente

Bucureștiul are anul acesta, pentru prima dată în 30 de ani, o concepție unitară privind elaborarea unor planuri urbanistice zonale pentru fiecare sector în parte

Pana in aprilie 2020 va fi prezentata o prima varianta a Planului Urbanistic General al Capitalei. Primarul General, Gabriela Firea, a participat astazi la forumul „Salonul Imobiliar – Perspective si tendinte pentru 2020”, organizat in cadrul evenimentului „Salonul Imobiliar Bucuresti”.

Cu aceasta ocazie, Primarul General i-a invitat pe dezvoltatorii imobiliari prezenti la targ sa depuna oferte in cadrul procedurii prin care Primaria Capitalei achizitioneaza locuinte pentru personalul medical angajat in spitalele administrate de Primaria Capitalei:

„Prin programul derulat de Primaria Capitalei, se achizitioneaza 600 de apartamente cu destinatia de locuinte de serviciu pentru personalul angajat in unitatile medicale din subordinea Municipalitatii. Pana in prezent, au fost cumparate 177 de apartamente – cu 1, 2 sau 3 camere. Valoarea acestor locuinte, care sunt situate in sectoarele 1, 2, 6 si Bragadiru, se ridica la aproximativ 20 de milioane de euro. Procedura de achizitie, perfect transparenta si deschisa catre toti potentialii ofertanti, va continua in perioada urmatoare pentru achizitionarea restului de apartamente. Sper sa avem de aceasta data mai multe oferte, pentru ca in ciuda faptului ca Primaria a achitat pretul pietei, piata nu a raspuns de la inceput pe masura acestei oportunitati”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul General a vorbit si despre două măsuri care au impact direct asupra calitatii locuirii în București – extinderea și modernizarea transportului public: 400 de autobuze noi Euro 6 care se afla deja in trafic, 130 de autobuze hibrid Mercedes Benz care vor ajunge la Bucuresti in primavara anului viitor, 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze, 100 de tramvaie aflate in procedura de achizitie, dar și introducerea vinietei Oxigen prin care se restrictioneaza traficul masinilor foarte poluante în Capitală.

Citeste si...  Plan de campanie diabolic dejucat de Gabriela Firea. Ține de securitate națională

O alta tema abordata in cadrul forumului a fost reglementarea urbanistică a Capitalei.

Primarul General, Gabriela Firea: „Primăria Capitalei și-a luat în serios calitatea de izvor de reglementare urbanistică a teritoriului, în deplină transparență și colaborare cu judetul învecinat, Ilfov. Obiectivul asumat este eliminarea oricarui subiectivism în deciziile legate de autorizari, astfel incat orice investitor sa-și poata programa și canaliza capitalul către orasul nostru.

Astfel, Bucureștiul are anul acesta, pentru prima dată în 30 de ani, o concepție unitară privind elaborarea unor planuri urbanistice zonale pentru fiecare sector în parte, PUZ-urile de sector fiind în fază avansată de avizare și aprobare, dupa cum urmeaza:

– Sectorul 3: Planul urbanistic zonal a fost aprobat de către Consiliul General la începutul acestui an și este funcțional.

– Sectorul 4: PUZ aprobat pentru jumatate de sector

– Sectorul 6: documentatia este finalizata si va fi inaintata spre aprobare Consiliului General in sedinta din luna ianuarie 2020

– Sectoarele 1 si 2: planurile sunt în ultima fază de consultare publică, urmând a fi introuse pe ordinea de zi a Consiliului General în luna februarie a anului viitor.

– Sectorul 5: PUZ-ul va fi inaintat spre aprobare in martie 2020”.

De asemenea, Gabriela Firea a precizat ca in acest moment „deblocarea proiectului privind Planul Urbanistic General al Bucureștiului este o certitudine, urmând ca până în finalul lunii aprilie a anului viitor să fie prezenta prima variantă a planșei de reglementări, de o complexitate și nivel de detaliere pe care o capitală europeană merită să le aibă. In felul acesta vom deschide o cale dreaptă, nebirocratică și prietenoasă pentru investiții sănătoase, în concordanță cu nivelul de dezvoltare pe care ni-l dorim”.

La randul lor, dezvoltatorii imobiliari s-au aratat interesati de proiectele de infrastructura derulate de Municipalitate, dar si de cele care urmeaza a fi demarate.