Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a sugerat că liberalii ar trebui să „se ascundă în munți”, nu social-democrații așa cum și-ar dori premierul Orban, întrucât în timp ce guvernarea PSD a crescut salariu minim net, cei de la PNL, ajungi la Putere, fug de responsabilitate.

„Nuuuu, imaginea aceasta nu este fake news! Este chiar ceea ce a grait ieri, cu subiect si predicat, noul premier! Barbat de stat, cica! Si democrat, pe deasupra! Asadar, Dl Orban ar vrea ca pesediștii să se ascundă în munți, probabil de frica celor din PNL, care au fost nu demult îndemnați de același personaj să le dea cu bâtele în cap. Pe unde-i prind! Ce tot atatea salarii si pensii marite!? Ce tot atata bunastare!? Sa vina austeritarea PNL-ista!

Și de ce sa ne ascundem? Pentru asa-zisul “dezastru” lăsat în economia țării. Dar despre ce dezastru vorbim, mai precis?”, a scris Gabriela Firea pe https://www.facebook.com/gabifirea

Primarul General al Capitalei a precizat că în timpul guvernării PSD salariu minim net și PIB au crescut.

„Sa lasam cifrele sa vorbeasca. La instalarea Domnului Iohannis la Cotroceni, PIB-ul României era de 150 miliarde de euro, salariul mediu 1.750 lei (400 de euro), salariul minim era de 678 lei net (155 de euro), iar cursul de schimb 4,42 lei pentru un euro.

La finalul guvernării PSD, în 2019, cu forta, si de dragul punctelor in campania electorala prezidentiala actuala, PIB-ul a crescut la 217 miliarde euro, salariul mediu net este 3.100 lei (650 euro), cel minim de 1.286 lei (270 euro), iar cursul de schimb al euro – 4,75 lei”, a precizat Firea.

Citeste si...
Gabriela Firea, reacție la sondajul CURS: Cetățenii au înțeles ce am făcut la PMB nu manipulările opoziției

Gabriela Firea îi acuză pe liberali de minciună cu privire la „jalea din visteria țării”.

„Așa ceva nu poate fi iertat! Cum vine asta ca un guvern să crească nivelul de trai al românilor? Inadmisibil!

Așa că a fost scos la înaintare Dl Vasile Câțu care să rosteasca minciuni, pardon “metafore”, despre jalea din visteria țării, în timp ce toți ceilalți exponenți ai actualei guvernări fug ca Necuratul de tămâie de orice confruntare cu vreun lider PSD.

Prin urmare, cine trebuie sa se ascunda, de fapt, în munți, dle Orban? Si cine are motive chiar sa nu mai coboare de acolo, la finalul guvernarii mediocre care a inceput?

Mai multa atentie la exprimare nu ar strica. Nu de alta, dar luna de miere guvernamentala trece. Trece repede! E normal, nu?”, a conchis Firea.

Reacția Gabrielei Firea vine în contextul în care premierul Ludovic Orban l-a ironizat, luni, pe fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu, care l-a invitat la o dezbatere pe actualul ministru, Ion Ștefan, apreciind că „băieții ăștia ar trebui să se ascundă în munți”. „Nu ne convoacă pe noi PSD” la dezbateri, a mai opinat Orban.