Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, explică schimbul de replici din ședința CEX a PSD dintre ea și președintele partidului, Viorica Dăncilă. Ea adaugă că presa a aflat detalii de la ședința conducerii partidului chiar dacă „telefoanele au fost rechiziționate”.

„A fost o discuție mai amplă și un context în care s-au făcut afirmațiile și nu vreau să decupez frânturi și s-ar înțelege cu totul altceva decât am vrut să spun”, a adăugat ea.

Întrebată dacă i-a reproșat Vioricăi Dăncilă că face declarații diferite despre eventuala sa candidatură la alegerile prezidențiale în ședințele PSD și în spațiul public, Firea a răspuns: „Acest lucru l-a văzut toată lumea, deci nu a fost o critică, a fost o realitate. Nu aș vrea să fac astfel de comentarii pentru că ulterior îmi vor reproșa colegii din CEX că „ne spălăm rufele în afara familiei”. Nu cred că ar fi fost corect”.

Citeste si...  Gabriela Firea proiect de reabilitare a Parcului Cișmigiu

Ea a mai spus că în CEX s-a votat pentru ca partidul să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie și că ea a fost în favoarea mandatării conducerii PSD să intre în dialog imediat cu ALDE și Pro România pentru o alianță.

„Pentru un candidat al PSD, dar mandatarea conducerii PSD de a intra în dialog imediat cu colegi noștri de la ALDE și Pro România, pentru un candidat la prezidențiale în turul întâi, dacă nu, măcar pentru turul al doilea. Acum s-a dat acest vot în sensul ca PSD să aibă propriul candidat”, a spus Firea.

„Trebuie să mergem cu un candidat puternic, să aibă un procentaj mare de încredre în rândul populației, penru că timpul e foarte scurt și nu avem timp să creștem un alt coleg. Suntem în întârziere”, a mai spus Gabriela Firea.