Primarul General, Gabriela Firea, s-a aflat la Scoala Gimnaziala nr. 198, „Regina Maria”, din sectorul 6, unde a vizitat cele doua cabinete medicale (de medicina generala si stomatologie) dotate de Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. Alaturi de Primarul General, Gabriela Firea, au fost prezenti si primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, precum si conducerea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

Primarul General, Gabriela Firea:

„Am vrut sa ma asigur ca, la inceputul acestui nou an scolar, cabinetele de medicina scolara pe care le-am dotat atat cu medici cat si cu toata aparatura necesara, sunt pregatite sa ii primeasca pe copiii care au nevoie fie de un consult, fie de o interventie stomatologica. Este foarte important ca fiecare unitate de invatamant sa aiba un cabinet medical modern, precum si personal de specialitate, astfel incat elevii sa poata beneficia, in timp real, de asistenta medicala de care au nevoie. Pentru mine, ca Primar General, domeniul sanatatii reprezinta o prioritate clara si astfel, in ultimii doi ani, am facut toate demersurile astfel incat medicina scolara sa beneficieze de toate investitiile necesare, mai ales ca in aceste cabinete medicale se asigura asistenta medicala pentru un numar de aproximativ 250.000 de elevi si 121.000 de studenti!

Astfel, Primaria Capitalei, prin ASSMB, a realizat in ultimii doi ani investitii de peste 1,8 milioane de euro in reteaua de medicina scolara, sume din care s-au achizitionat 67 de unituri dentare complete, 102 sterilizatoare cu abur, 129 aparate de sigilat pungi pentru instrumentar, 103 frigidere destinate materialelor stomatologice, medicamente, dezinfectanti, materiale sanitare etc. Au fost angajate, prin concurs, 212 de cadre medicale (medici si asistenti sociali) – pentru ca lipsa personalului specializat reprezenta o problema majora pentru medicina scolara – si iata ca acum reteaua de medicina scolara din Bucuresti a devenit un model de bune practici la nivel national”.

Citeste si...
BREAKING NEWS: Gabriela Firea, a vorbit despre trecerea la testarea extinsă!

“În sectorul 6, cabinetele de medicină generală și cele stomatologice din unitățile de învățământ sunt dotate cu cele mai performante echipamente, iar investițiile efectuate de Primăria Generală, prin ASSMB, sunt apreciate și de bun augur pentru comunitatea noastră. Din bugetul local am refăcut integral, în această vară, cele 172 de grupuri sanitare din școlile gimnaziale și le-am dotat la standarde europene, astfel încât elevii să beneficieze de toate condițiile necesare păstrării unei stări bune de sănătate.”

Directorul Medical al ASSMB, dr. Turkes Ablachim:

„Primaria Capitalei, prin Adminstratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, investeste in mod constant in reteaua de medicina scolara si universitara din Municipiul Bucuresti, care are nu mai putin de 607 cabinete medicale, dintre care 441 de cabinete școlare de medicină generală, 9 cabinete universitare de medicină generală, 144 de cabinete școlare stomatologice, precum si 13 cabinete stomatologice universitare. Totodata, doresc sa reamintesc faptul ca prin programele lansate de Primaria Capitalei, prin ASSMB, toti copiii din Bucuresti pot beneficia de tratamente stomatologice gratuite tot anul (sigilări, detartraje, tratament carii, extracții dentare) si, mai nou, de tratamente ortodontice cu aparate dentare mobile si fixe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.