Gabriela Firea unităţile de învăţământ din Capitală nu vor mai avea program de studiu în trei schimburi, potrivit unui proiect votat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Capitalei. Momentan, peste 13.000 de elevi studiază în acest mod în 11 şcoli din Bucureşti.

Programul privind dezvoltarea infrastructurii educaţionale din Municipiul Bucureşti «Nicio unitate de învăţământ cu program în trei schimburi Gabriela Firea este un program municipal de investiţii care are ca obiect general dezvoltarea infrastructurii unităţilor de învăţământ care funcţionează în trei schimburi şi cu efective mari de elevi”, se arată într-un proiectul votat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Fondurile necesare pentru finanţarea acestui program sunt asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti.

Citeste si...  Pericol. La Galaţi a fost semnalat primul caz de infecţie cu West Nile din acest an

„O comisie desemnată prin dispoziţia Primarului General Gabriela Firea va proceda la analiza situaţiei existente, identificarea soluţiei pentru asigurarea infrastructurii necesare desfăşurării procesului educaţional, identificarea de imobile, negocierea în vederea achiziţionării acestora, dacă e cazul, şi întocmirea documentaţiei necesare investigaţiei”, se mai arată în proiect.

Potrivit raportului de specialitate, în Capitală sunt 11 şcoli gimnaziale care au program în trei schimburi. Astfel, în prezent, peste 13.000 de elevi studiază în acest mod.

Sursa citată mai spune că în Şcoala Gimnazială nr.12 „Herestrău” situaţia persistă de doi ani, din cauza creşterii populaţiei în zonă, care duce la un număr tot mai mare de