Fostul selecţioner Cosmin Contra a semnat un contract pe 2 ani cu Dinamo, după un acord cu spaniolii care au preluat clubul.

Negocierile de acum au fost purtate de la distanţă cu fostul selecţioner Cosmin Contra contractul pe 2 ani cu Dinamo fiind semnat prin fax.

În staff-ul lui Cosmin Contra (poreclit „Guriță”) se vor afla preparatorul Javi Reyes și analistul Silviu Ion. Staff-ul acestuia urmează să fie definitivat în zilele următoare, potrivit sursei citate..

În ultimele trei săptămâni, Contra s-a aflat la Lisabona, fiind observator tehnic pentru UEFA în competiția Champions League.

Cosmin Contra a mai antrenat-o pe Dinamo, în perioada februarie – septembrie 2017, când echipa a avut cea mai bună performanță din mandatul lui Ionuț Negoiță, cel care a vândut recent clubul unei companii spaniole din industria imobiliară

Astfel, în urmă cu trei ani, „Guriță” a dus echipa până pe locul 3 în Liga 1, a câștigat Cupa Ligii 1 și a revenit în cupele europene (dubla cu Athletic Bilbao).

Acum, Contra îi va lua locul lui Gheorghe Mulţescu (68 de ani), cel care a fost adus ca soluţie de avarie în locul lui Mihalcea în luna iulie.

Zilele trecute, șefii lui Dinamo i-au prelungit contractul lui Gigi Mulțescu pentru încă un an. Deși Cosmin Contra va fi noul antrenor de la Dinamo, investitorii spanioli intenționează să-l păstreze pe Mulțescu în departamentul de scouting al clubului.

Mulţescu a negat că a fost informat de venirea lui Cosmin Contra, însă spune că este o variantă pe care a auzit-o ca fiind posibilă.

„Da, am vorbit cu ei (patronii clubului-n.r.). Pentru Dinamo, accept orice, ca să fie în regulă. Le-am spus că da, mă dau la o parte dacă vine un alt antrenor. Ei sunt patronii acum”, a spus Gheorghe Mulţescu.

Dinamo a scăpat de retrogradare. Cum s-a salvat cu ajutorul FRF
Anul acesta, Dinamo a evitat retrogradarea în ultimul moment, datorită unei decizii a Federației Române de Fotbal (FRF).

Astfel, Comitetul de Urgență al FRF a decis, joi, 6 august, după consultarea online a membrilor CEx, majorarea numărului echipelor din Liga 1 de la 14 la 16. Decizia se aplică începând cu sezonul 2020/ 2021.


Citeste si...
Dinamo s-a calificat în semifinalele Cupei României şi l-a trimis la spital pe Şumudică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.