Fostul premier Mihai Tudose a declarat, miercuri, că este posibil să mai urmeze demisii din PSD. Întrebat de scorul PSD în rândul electoralui, acesta a spus că social-democrații se află undeva la 20%.

„Eu cred că da (vor fi și alte transferuri de la PSD la Pro România – n.r.). E greu să pleci din casa ta fiindcă te-au invadat alții. Noi am plecat de la Putere, domnia sa (Liviu Dragnea – n.r.) a venit de la Opoziție la Putere, pentru că, ghici ce, el a plecat de la

Primarul Capitalei Gabriela Firea a avut miercuri o nouă ieșire furtunoasă la adresa liderului PSD Liviu Dragnea pe tema bugetului pe 2019, afirmând că se „încalcă legi”.

„Prin legea bugetului de stat nu poți să modifici legi organice, nu poți să modifici Constituția, nu poți să modifici legea finanțelor publice locale, nu poți să modifici legea administrației publice locale și nici legea serviciilor publice locale. Prin urmare, sunt o serie de legi care sunt încălcate prin acest proiect de buget. Voi trimite toate aceste documente instituțiilor abilitate și sper ca în al 12-lea ceas se va face dreptate și că o ranchiună politică nu se răsfrânge asupra cetățenilor. (…) Dacă nu vom reuși să modificăm bugetul nici în Guvern și nici în Parlament, ne vom adresa și altor foruri. (…) Vom găsi soluții, dar bine și ușor nu va fi.”, a spus Gabriela Firea.

Citeste si...
Evoluții surprinzătoare în ultimul sondaj privind partidele politice

Fostul premier, care și-a anunțat demisia din PSD și înscrierea în Pro România, săptămâna trecută, a vorbit și despre manifestația din 10 august, spunând că nu a fost încă chemat la Parchet să dea declarații.

„Nu am fost chemat (la Parchet – n.r.). Eu nu am fost în țată în perioada aia, dar din surse deschise am următoarea opinie: unu, jandarmii au spus că au avut ordin, acea hârtie invocată că a fost semnată de către doamna prefect. S-a demonstrat că hârtia aceea a fost semnată noaptea, la vreo 4 ore după ce niște sute de oameni erau prin spitale. Ceea ce este important la acest punct este că jandarmii au spus că au avut ordin. Eu o întreb pe doamna ministru de Interne cine a dat ordin. (…) Nu am văzut ordinul. Nu au fost explicații în CEx. În CEx este că noi statul, ei statul au internevit pentru a apăra democrația” a spus Tudose.

Fostul premier Mihai Tudose a anunţat , săptămâna trecută că s-a înscris în Pro România, afirmând că a constatat cu tristeţe că o parte din actuala echipă de conducere a PSD a înlocuit agenda publică cu agende personale.

Tudose a criticat PSD pentru intervența Jandarmeriei la manifestația din 10 august.