În prezent, în centrele de carantină din Capitală se află 270 de persoane venite în special din Italia, fiind disponibile încă 180 de locuri. Totodată, Primăria Capitalei mai are centre rezervă cu o capacitate totală de peste 140 de locuri, a declarat Gabriela Firea, prezentând toate măsurile luate de PMB în situația de criză generată de coronavirus.

De asemenea, edilul Capitalei face un apel către toate companiile private, asociațiile și fundațiile să sprijine autoritățile locale și să doneze centrelor de carantină alimente și obiecte de strictă necesitate. Centrul de primire donații se află la Arena Națională – bd Basarabia 37-39.

“Conaționalii noștri nu vor rămâne fără un acoperiș deasupra capului sau fără medicamente, apa, hrană, obiecte de igiena și îngrijire personală.

Fac un apel către toate companiile private, asociațiile sau fundațiile, să sprijine în continuare autoritățile locale și să doneze centrelor de carantină alimente și obiecte de strictă necesitate. Numai solidari vom putea fi eficienți iar cei care au nevoie de noi vor primi mai rapid ajutor.

Facem toate eforturile astfel încât să asigurăm stocurile necesare, hrană caldă, apa și kit-uri de igiena personală însă avem nevoie și de sprijinul companiilor care pot furniza alimente și obiecte de igiena sau îmbrăcăminte de strictă necesitate. Este vorba despre alimente neperisabile, produse de igiena și curățenie, apa, pilote, articole de îmbrăcăminte de strictă necesitate. De asemenea se pot trimite cărți noi, dulciuri sau diverse jocuri de masă, astfel încât așteptarea acestor persoane aflate în carantină să nu fie atât de apăsătoare”, precizează Gabriela Firea.

Citeste si...
Dupa marşul din Târgu Mureş, Budapesta vorbeste despre autonomie

Gabriela Firea îi informează pe locuitorii Capitalei că apa de la robinet este POTABILĂ și că STB igienizează și decontaminează toate cele 1.600 de vehicule care asigură transportul public

“ApaNova a dat asigurări că apa potabilă nu este un mijloc de transmitere a acestui virus.
Mai mult, în niciun moment al procesului de producție, niciun angajat Apa Nova nu intră în contact cu apa potabilă distribuită consumatorilor din Capitală, acesta fiind complet automatizat și digitalizat”, explică Firea.

Mai mult, precizeză primarul general, operatorii de salubrizare din toate sectoarele Capitalei spală cu clor arterele din București.

Reamintim că la adresa coronavirus@pmb.ro ne puteți trimite mesaje dacă :
-aveți spații de cazare dotate cu camere și grupuri sanitare (hotel, pensiune, cămin) pe care să le putem închiria contra cost (50 euro/noapte) pentru cei care au nevoie de carantină 14 zile, veniți din țările contaminate
-doriți să ajutați, împreună cu noi, persoanele aflate în carantină cu alimente, obiecte de îngrijire personală (magazine, firme, ong-uri, persoane)
-doriți să va alăturați, că voluntari, efortului nostru de a le face cumpărături persoanelor care nu au familia sau prietenii în apropiere și se află în izolare la domiciliu.
PMB pune la dispoziția bucureștenilor un tel verde disponibil 24 din 24 de ore, 0.800.800.868.