Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, cataloghează drept „rușinos” anunțul PNL și USR-PLUS că nu o nu o susțin în funcția de comisar european pe Rovana Plumb, propusă de premierul Viorica Dancilă. „Își arată măsura de caracter atunci când spun că vor vota împotriva unui român”, spune Fifor.

Mihai Fifor a scris, luni, pe pagina sa de Facebook faptul că PNL și USR își arată „măsura de caracter” atunci când spun că vor vota împotriva unui român pentru o funcție în Comisia Europeană.

„PNL și USR își arată atunci când spun că vor vota împotriva unui român pentru o funcție în Comisia Europeană, doar pentru că este propus și susținut de premierul Viorica Dăncilă. La fel au făcut și atunci când au votat pentru sancționarea României, doar pentru a-și atinge o miză meschină în confruntarea politică internă. Rușinos! Doamnelor și domnilor de la PNL și USR, desemnarea unui român în funcția de comisar european este în primul rând un câștig pentru România și pentru cetățenii care v-au votat la ultimele alegeri!Ceea ce faceți voi acum este anti-românesc și anti-național! Niciun alt grup parlamentar național din Parlamentul European nu votează împotriva conaționalilor lor!”, a scris secretarul general al PSD, potrivit Mediafax.

Citeste si...  Rovana Plumb:,, După 7 ani mă întorc în Parlamentul European cu același drag de țara mea,,

Fifor i-a urat succes Rovanei Plumb, candidatul din partea României pentru Comisia Europeană.

Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni acceptați de președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Ursula von der Leyen va prezenta, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni.

Comisarii europeni nominalizați de președintele CE urmează să fie audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului European în perioada 30 septembrie – 8 octombrie.