Fostul ministru Ecaterina Andronescu a reacționat după ce mai mulți lideri PSD i-au solicitat lui Liviu Dragnea, printr-o scrisoare, să demisioneze, scrisoarea urmând a fi analizată la ședința Comitetului Executiv Național ce va avea loc vineri. La mijlocul lunii august, Ecaterina Andronescu făcuse un apel similar. Invitată în studioul B1 TV, aceasta a explicat contextul în care a redactat scrisoarea deschisă. Ea a mai precizat, de asemenea, că a cerut demisia lui Liviu Dragnea și constituirea unui guvern performant.

”Am făcut acea scrisoare după 10 august. Îmi e greu să accept războiul român-român, iar ce am văzut eu în noaptea aceea asta a însemnat și nu cred că trebuie să fii la putere cu orice preț, cu prețul acestui război. Atunci, sigur că am scris acea scrisoare.

 

 

Există o prevedere statutară care spune că președintele e ales de fiecare membru. Prevederea e menită să dea mai multă stabilitate președintelui, or nu cred că acest lucru e mereu bun pentru partid. Alegerea prin intermediul delegaților cred că e o soluie democratică. Probabil că acesta ar putea fi un subiect de dezbatere, dar nu la CEx, ci la Congres, pentru că Congresul a votat Statutul și democratic e ca tot el să-l schimbe.

PSD a ajuns la guvernare, a făcut niște promisiuni și trebuie să le respecte. Eu n-aș așeza niciodată PSD-ul în față, aș așeza țara. Am promis oamenilor că facem niște lucruri, acele lucruri trebuie duse la îndeplinire. De asta am cerut și eu un guvern performant și cred că PSD poate da un guvern performant. De altfel, aceasta a și fost motivația scrisorii mele, dacă vreți”, a declarat Ecaterina Andronescu, pentru un post TV.

 
 
Citeste si...
Cristi Borcea a făcut-o pe Valentina Pelinel să plece în lacrimi de la spitalul unde este internat