Featured, Medical

După aglomerarea secțiilor ATI, medicii fac un apel disperat la români să respecte distanțarea socială

„Pentru numele lui Dumnezeu, respectați distanțarea socială, români!”. Acest mesaj este un strigăt de revoltă al medicilor care luptă în prima linie cu răspândirea Covid-19. Nepăsarea oamenilor reprezintă un risc pentru întreaga țară, afirmă cadrele medicale.

Autoritățile sunt îngrijorate din cauza creșterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, mai ales că secţiile de Terapie Intensivă devin neîncăpătoare de la o zi la alta. Uriașul flux de pacienţi pune o presiune din ce în ce mai mare pe umerii personalului medical, de aceea cetățenii sunt sfătuiţi să colaboreze cu medicii și autoritățile pentru respectarea măsurilor de prevenţie.

După aglomerarea secțiilor ATI, medicii fac un apel disperat la români să respecte distanțarea socială

În caz contrar, spun specialiștii, România se va confrunta cu un al doilea val de Covid-19, care ar putea fi mai agresiv decât tot ce-am avut până acum.

Gradul de ocupare în secțiile ATI
Situația din secțiile ATI este îngrijorătoare. Din cele 1500 de paturi existente la nivel național, peste 620 de paturi sunt ocupate.

„Când vom ajunge la 1000 de paturi ocupate în Terapie Intensivă, indiferent că sunt cu ventilator sau fără ventilator, lucrurile vor fi atunci strict analizate şi, cu siguranţă, Ministerul Sănătăţii se va activa și va lua măsura extinderii acestor spitale suport Covid-19. Apelul meu către concetăţenii noştri din România este să respecte, pentru numele lui Dumnezeu, distanţarea socială! Dacă nu va exista un astfel de efort cetăţenesc pentru sprijnirea autorităţilor şi a medicilor din această perioadă, din păcate vom avea o vară foarte agitată”, a răbufnit, la Antena 3, Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de Terapie Intensivă.

La Institutul Marius Nasta, secţia ATI este ocupată aproape în întregime. „Pentru Institutul Marius Nasta este prima dată când am avut zilele trecute şi Secţia de Terapie plină. Aceste situaţii nu sunt de dorit şi pun o presiune foarte mare pe personal. Va trebui să ne obişnuim să traim cu acest virus. Numărul de cazuri este în creştere”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, din Bucureşti.

„Atrag atenţia într-un mod plăcut de data aceasta că în rândul instituţiilor care s-au aliniat în a trasa directive şi proceduri obligatorii de urmat se înscrie şi CCR care dă posibilitatea medicilor infecţionişti şi cei care lucrează în spitalele de COVID, să externeze cazuri pe care ei nu ar fi avut curajul în niciun caz să le externeze”, a reacționat și Ioan Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş, din Bucureşti.

 

blank