Întâlnirea din casa fostului ministru Gabriel Oprea din seara alegerilor prezidențiale din 2009 a urmărit împiedicarea renumărării voturilor din Diaspora, a declarat luni fostul colonel SRI Daniel Dragomir, la Comisia parlamentară de anchetă.

Întâlnirea din casa fostului ministru Gabriel Oprea, în seara alegerilor prezidențiale din 2009, a urmărit împiedicarea renumărării voturilor din Diaspora, a declarat luni fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, la Comisia parlamentară de anchetă.

„Motivul a fost organizarea unei așa-zise celule de criză pentru împiedicarea renumărării voturilor din Diaspora. Acele persoane s-au întâlnit la domnul Oprea pentru a identifica soluții concrete pentru împiedicarea unei inițiative venite din partea unor membri PSD care ar fi putut duce la renumărarea voturilor din Diaspora”, a susținut Dragomir, citat de agerpres.ro.

Citeste si...
Miniștrii lui Cioloș, cu dinamita pe masă! Ce vor face cu contractele ”cu probleme”? Cheamă DNA?

El a adăugat că rațiunea invitării reprezentanților SRI la acea întâlnire ”ține de resorturi ulterioare care duc la culoarele politice”.

„La acea întâlnire a fost Gabriel Oprea, domnul maior, domnul Coldea, doamna Kovesi, Dan Andronic și, din când în când, domnul Dîncu. De altfel, Dîncu primea la un interval de 5-10 minute telefoane cu sondaje, rezultate. Rațiunea invitării reprezentanților SRI ține de resorturi ulterioare care duc la ceea ce am numit culoarele politice. Doamna Kovesi era cea care deținea cătușele la acel moment”, a mai spus Dragomir.