Discutând despre protestul din 10 august şi urmările acestuia, liderul PSD a declarat „Dacă vrem să-l suspendăm pe Iohannis, îl suspendăm pur şi simplu. Eu aş vrea sa îl suspendăm. Să vedem dacă domnul Tariceanu îşi menţine opinia.”

Întrebat dacă există un conflict între el şi şeful Senatului, Dragnea a spus că s-au întâlnit recent, au băut o bere împreună şi că „nu a simţit” nicio intenţie de a rupe coaliţia.

Dragnea nu a precizat ce motiv va invoca pentru suspendarea pentru suspendarea preşedintelui, dar a criticat mesajul transmis de şeful statului după intervenţia jandarmilor din 10 august. „Nimeni nu e de acord cu violenţele, în afară de Iohannis. Jandarmii erau loviţi şi Iohannis le spunea «lăsaţi-vă loviţi»”, a spus liderul PSD. „Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook este iresponsabil”.

Citeste si...  ÎNFRÂNGERE usturătoare pentru Simona Halep: WTA a anunțat că e pe 2 în lume în august

Imagine: Inquam Photos / Alexandru Busca

În schimb, Dragnea a respins „categoric” scenariile conform cărora Viorica Dăncilă ar urma să fie înlocuită. „Trebuie să rămână până în 2020, să îşi ducă la capăt mandatul. Este un premier foarte bun”, a mai spus liderul PSD, care s-a declarat foarte mulţumit de activitatea premierului. A menţionat însă că va exista o evaluare a unor miniştri la CEX-ul de la sfârşitul lunii august.

„Acest Guvern nu va pleca că aşa vrea Iohannis”, a mai spus Dragnea.