Un fost agent al poliției comuniste, care a terorizat disidenți anticomuniști trimite în instanță Dosarul Revoluției. Cum poate un om cu o așa istorie să pozeze acum în rolul eroului mișcării anticomuniste și al apărătorului dreptății?

Unul din scopurile nobile pentru care nenumărați români și-au dat viața la Revoluție a fost ca personajele cu mâinile pătate, precum Augustin Lazăr, să nu mai poată ocupa funcții de bază în conducerea statului român. Dar mai marii statului par să fi uitat deja istoria evenimentelor de acum 30 de ani și tocmai președintele României, Klaus Iohannis, îl protejează pe Augustin Lazăr, cu toate că știe că acesta a făcut poliție politică. Faptele procurorului general al României sunt cunoscute de un popor întreg, dar Iohannis deși a susținut în repetate rânduri faptul că e de partea românilor anticomunști, preferă să închidă ochii!

Citeste si...
Șeful de la Raiffeisen Bank spune că România ar putea fi forțată să încheie un alt acord cu FMI pentru că a majorat pensiile și alocațiile

Ce viitor are un stat de drept clădit de foști agenți ai poliției comuniste dinainte de ‘89? De partea cui este Iohannis dacă tocmai în momentele critice când ar fi putut să-și exprime devotamentul față de cauza susținută inițial, ține partea foștilor membri ai aparatului represiv ceaușist?