Featured, Medical

Diferenta dintre raceala si gripa. Cum se manifesta si cum se trateaza fiecare

Iata care este diferenta dintre raceala si gripa – ambele au forme de manifestare comune, insa fiecare are si anumite particularitati care le diferentiaza.

Inca de la instalarea afectiunii, organismul ne ofera semnale diferite care ajuta la deosebirea celor doua tipuri de viroze respiratorii, astfel incat pacientul poate lua din timp  masurile corecte de tratare si diminuare a simptomelor.

Principalele diferente dintre raceala si gripa sunt:

O prima diferenta dintre raceala si gripa consta in faptul ca cea dintai afecteaza pe o perioada mai scurta si este mai putin agresiva pentru organism decat gripa, care are o durata de manifestare mult mai lunga si poate prezenta simptome mult mai severe.

Raceala debuteaza cu stari de oboseala, stranut, dureri de cap si de gat, amplificate de cresterea consistentei mucozitatilor nazale si paloarea fetei.

In ceea ce priveste gripa, debutul este brusc si mult mai agresiv. Febra, de 39 – 40 de grade, este deseori insotita de stari de oboseala, tuse uscata, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare si rosu în gat. Febra poate dura de la 3 pâna la 5 zile. Tusea poate avea o durata de manifestare de pana la doua luni, persistand chiar si dupa disparitia celorlalte simptome.

O alta diferenta dintre raceala si gripa: durerile musculare sunt mult mai mari in cazul gripei decat in cazul racelii, iar frisoanele sunt insotite de dureri ale oaselor, precum si senzatie de usturime a ochilor. Starile de greata si voma sunt, de asemenea, asociate gripei si o fac sa se diferentieze de simpla raceala.

Raceala este cel mai adesea determinata de rinovirusuri, care afecteaza nasul, gatul sau caile respiratorii superioare. Acestea sunt mai putin puternice decat virusul gripal.

Cum se trateaza raceala si gripa

Primul lucru de care trebuie sa tinem cont atunci cand vine vorba despre tratarea racelii si a gripei este ca niciuna dintre aceste afectiuni nu se trateaza cu antibiotice.

Raceala si gripa se trateaza, doar la recomandarea medicului, cu antiinflamatoare, antispastice, antintermice si suplimente alimentare care sa vina in ajutorul sistemului imunitar, sa fluidizeze secretiile nazale si bronhice, sa contribuie la reducerea febrei si a durerii de cap.

Pe de alta parte sunt produsele naturiste care ajuta in tratarea racelii si a gripei sunt cele pe baza de ulei de eucalipt, radacina de lemn dulce si ulei de mentol, substante care au actiune puternic curativa pentru toate afectiunile asociate cailor respiratorii: bronsite, faringite, laringite, sinuzite, astm bronsic sau pneumonii.

blank

blank