O echipă de oameni de ştiinţă din Australia a înregistrat, cu ajutorul camerelor de filmare secvenţială montate într-un centru de cercetare ca se mişcă cadavrele în timpul procesului de descompunerii, a informat agenţia DPA.

Camerele cu înregistrare secvenţială au realizat câte o fotografie la fiecare 30 de minute, pe parcursul a 17 luni. Cercetătorii putut observa astfel modul în care membrele cadavrele se mişcă în timp ce corpurile se usucă şi se descompun, relatează postul naţional australian ABC.

Cercetătoarea Alyson Wilson a declarat că această descoperire s-ar putea dovedi importantă în cadrul unor anchete în cazuri de crimă sau deces.

”Am aflat că mâinile se mişcă semnificativ, astfel încât braţele care erau iniţial lângă corp au ajuns în laterale”, a declarat Wilson pentru ABC.

”O mână s-a depărtat şi apoi a revenit, aproape atingând din nou partea laterală a corpului”, a adăugat ea.

Studiul a fost efectuat la centrul de cercetare ”Australian Facility for Taphonomic Experimental Research”, situat într-o locaţie secretă, în apropiere de Sydney, notează DPA.

Citeste si...
Cioloș consideră că nu este șantajabil, nu are nimic de ascuns, și totul reprezintă răutati gratuite

Centrul de cercetare a fost înfiinţat în urmă cu trei ani cu scopul de a cerceta procesul de descompunere a cadavrelor în diverse condiţii, pentru a se putea reconstitui anumite scenarii în cadrul investigaţiilor criminalistice.

Wilson a precizat că mişcările ar fi determinate de micşorarea şi contractarea ligamentelor în timp ce se usucă.

Specialista în antropologie judiciară Xanthe Mallett de la Universitatea Newcastle din Australia a declarat că aceste concluzii se pot dovedi importante pentru criminaliştii care presupun că poziţia în care un cadavru este descoperit este aceeaşi cu cea a persoanei respective, la momentul decesului.

”Cred că oamenii vor fi surprinşi de mişcarea implicată pentru că şi eu am fost uimită când am văzut, în special de cât de mult se mişcă braţele. A fost uluitor”, a declarat ea pentru postul ABC.