OMV Petrom caută cumpărător pentru cele patru licențe pe care le deține în câmpurile de petrol și gaze din Kazahstan, conform documentelor de vânzare consultate de Reuters.

Sunt singurele active pe care compania le mai deține în străinătate pe piața de exploare și exploatare după ce în 2010 a renunțat la cele opt licențe din Rusia. OMV Petrom operează în Kazahstan patru zăcăminte onshore de ţiţei aflate în producţie: Tasbulat, Turkmenoi, Aktas şi Komsomolskoye.

Reuters susține că OMV Petrom a angajat banca de investiţii Jefferies să se ocupe de vânzarea activelor sale din Kazahstan. Termenul limită pentru depunerea de oferte este 27 martie. Portofoliu de active din Kazahstan al OMV Petrom ar urma să producă aproximativ 8.000 de barili de echivalent petrol pe zi în 2020 şi conţine rezerve recuperabile de aproximativ 57 milioane barili echivalent petrol. „Portofoliul include oportunităţi de creştere de pe urma proiectelor în derulare şi a celor indentificate inclusiv, dar nu limitate, la proiectele îmbunătăţite de recuperare a petrolului”, se arată în documentele de vânzare. Potrivit raportului anual publicat de OMV Petrom, în anul 2018 compania a produs o cantitate totală de 2,49 milioane barili echivalent petrol în Kazahstan, comparativ cu 55,82 milioane barili echivalent petrol în România.

Citeste si...  Consiliul Concurenţei așteaptă ca OMV Petrom să dea tonul prețului carburanților

Petrom este prezentă în Kazahstan din 1998.