Davide Astori, căpitanul Fiorentinei, a decedat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, la numai 31 de ani! El a fost găsit fără suflare într-o cameră a hotelului “La’ di Moret” din Udine, unde echipa viola trebuia să joace astăzi în campionatul Italiei. Ca urmare a acestui tragic eveniment, partida Udinese – Fiorentina a fost amânată.

“Fundașul a murit în somn, probabil, din cauza unui stop cardio-circulator”, a scris Gazzetta dello Sport. Davide Astori era tatăl unei fetițe în vârstă de doi ani (Vittoria), rodul relației de iubire cu Francesca Fioretti. Decesul fotbalistului a fost anunțat inițial de conturile de social-media ale clubului Fiorentina.

“Profund șocată, Fiorentina este obligată să anunțe decesul căpitanului ei, Davide Astori, răpus de o problemă de sănătate subită. Pentru situația teribilă și delicată și, mai ales, pentru respectarea familiei sale, se face apel la sensibilitatea tuturor”, se arată pe contul oficial de Twitter al toscanilor.

Citeste si...  Doliu în presa sportivă. Ivonne Ghiţă, una dintre cele mai cunoscute comentatoare Eurosport România, a murit

Davide Astori își negocia prelungirea contractului

Davide Astori a făcut primii pași în fotbal la juniorii lui AC Milan. De-a lungul carierei a mai evoluat la Cagliari (2008-2011) și AS Roma (2014-2015).

La Fiorentina ajunsese cu trei ani în urmă și în aceste zile se afla în negocieri pentru prelungirea contractului. Fundașul adunase și 14 selecții în naționala Squadrei Azzurra.

Conducătorii fotbalului italian au decis amânarea tuturor partidelor care trebuiau să se dispută astăzi în etapa a 27-a din Serie A. Este vorba despre meciurile Genoa-Cagliari, Atalanta-Sampdoria, Benevento-Verona, Chievo-Sassuolo, Torino-Crotone, Udinese-Fiorentina și AC Milan – Inter Milano. Aceeași decizie a fost luată și în privința duelurilor din Serie B.