Premierul Viorica Dăncilă a spus sâmbătă, la Mamaia, la începutul ședinței Comitetului Executiv PSD, că nu se grăbește să meargă în Parlament și că PSD nu va pleca de la guvernare, ci opoziția trebuie să demonstreze că poate strânge semnături pentru moțiune.

„Trebuie să luăm anumite decizii și să analizăm situația actuală din punct de vedere politic. (…) Am desemnat 5 miniștri din partea PSD, președintele i-a respins. A ieșit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit răspuns. Trebuie să analizăm această situație. Întotdeauna ce nu te omoară te întărește. PSD a trecut cu bine peste situațiile dificile. Cert este că nu vom ieși de la guvernare, am spus și ieri, nu îmi voi da demisia. Trebuie ca Opoziția să își strângă membrii din Parlament astfel încât să treacă o moțiune”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Citeste si...  Ecaterina Andronescu a aflat de la televizor că a fost demisă de la Educaţie

Premierul a mai anunțat că PSD nu se grăbește să meargă în Parlament cu restructurarea pentru a cere votul de încredere.

„Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim. Vedem ce hotărâri vom lua în perioada imediat următoare. Nu avem motive de îngrijorare, pentru că într-o luptă merg doar cei puternici. Cei slabi sau cu îndoieli trebuie să rămână pe margine. Sunt un om puternic și am oameni foarte puternici în jur care nu vor ezita nicio clipă”, a mai spus Dăncilă.