Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, duminică, la Sâmbra Oilor, de pe Dealul Huta Certeze, din Satu Mare, despre faptul că violența verbală și violența fizică nu țin loc de argumente și nu sunt specifice poporului român, primul ministru dând definiții despre ce înseamnă „români adevărați”, potrivit Mediafax.

„Adevărați români, înainte să vin aici, am mers la biserică și preotul ne-a vorbit foarte frumos despre credință, credința în Dumnezeu, credința că binele învinge întotdeauna răul, credința că oamenii adevărați, românii adevărați sunt oameni harnici, cum sunteți dumneavoastră în această regiune, oameni care fac cinste acestei zone, oameni care au dus numele României în diferite colțuri ale lumii, unde sunt respectați pentru ceea ce fac, pentru hărnicia lor, pentru modul în care au dus tradițiile și obiceiurile din această zonă a țării, despre credința că nu jignirile, nu huiduielile ne fac mai buni români, despre credința că adevărații români se bazează atitudinea pe argumente, despre credința că violența verbală, violența fizică nu țin loc de argumente și nu sunt specifice poporului român”, a spus premierul Dăncilă.

Primul ministru a dat mai multe definiții despre ce înseamnă „român adevărat”.

„Adevărații români sunt oameni care poartă în suflet tricolorul, sunt oamenii harnici, sunt oamenii respectuoși, sunt oamenii care sunt mândri că sunt români, oamenii care se mândresc cu țara lor, cu comunitatea lor, cu județul lor, oamenii care respectă pe cei cu ghiocei la tâmple și oamenii care vor să construiască un viitor mai bun pentru copiii noștri. Eu ca prim-ministru al României cred în acești români și cred că acesta este viitorul nostru, acesta este viitorul României. (…) Sunteți un exemplu pentru mulți și care se comportă într-un mod neadecvat la o sărbătoare atât de frumoasă să învețe de la dumneavoastră ce înseamnă respectul și ce este un bun român”, a mai spus Dăncilă.

Citeste si...  Teodorovici: Negoiță să decidă dacă e primar sau presedintele Asociatiei Municipiilor

Înainte de participarea la sărbătoarea tradiționala Sâmbra Oilor de pe dealul Huta Certeze și Moișeni, județul Satu Mare, premierul și miniștri au mers la biserica din comuna Certeze. Viorica Dăncilă este însoțită de ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, ministrul Sănătății Sorina Pintea, ministrul Apărării Gabriel Leș și secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu.

La sosirea în Satu Mare, premierul Viorica Dăncilă a fost așteptată de câteva zeci de protestatari, care au scandat „Fără mici și bere, PSD-ul piere”, „Susțineți hoții, vă pleacă nepoții”, „PSD ciuma roșie”, „Rușine, rușine, rușine să vă fie” sau „Jos Corupția”.