Viorica Dăncilă a revenit la Tulcea asupra declarației făcută vineri la Galați în legătură cu susțienrea pe care Guvernul ar acorda-o pentru candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror european. ”Nu am spus că o susțin pe doamna Kovesi, este o dezinformare”, a declarat președintele PSD într-o conferință de presă, după ședința filialei Tulcea a partidului.

”Vreau în primul rând să clarific, nu am afirmat așa ceva, la Galați m-au întrebat dacă o susținem pe doamna Kovesi și am spus că nu pot să dau un răspuns, dacă e nevoie trebuie să discutăm în forurile statutare, o ședință a Comitetului executiv al partidului. Nu am spus că o susțin am spus că n-o susțin. Am mai spus că nu este corect să iau o decizie singură, am văzut că a apărut această știre, dacă reluați conferința de presă pe care am avut-o la Galați veți vedea că nu am exprimat susținerea sau nesusținerea pentru doamna Kovesi”, a subliniat premierul, după ce a provocat stupoare cu declarațiile făcute anterior la Galați.

La Galați, unde de asemenea a participat la o ședință cu organizația județeană, Dăncilă nu a exclus ca Guvernul să renunțe la boicotarea candidaturii lui Kovesi.

Întrebată dacă s-a schimbat ceva în ceea ce privește susținerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european, premierul Viorica Dăncilă a spus că nu a discutat acest subiect și nu vrea să vină cu o părere personală, o decizie urmând să fie luată în forurile statutare ale partidului. „Nu am discutat despre acest lucru. Pentru a lua o decizie sau pentru a vedea modul în care ne poziționăm vizavi de acest subiect trebuie să avem o discuție în forurile statutare. Am spus încă de la preluarea mandatului că atunci când luăm decizii nu trebuie să le ia doar președintele sau un grup restrâns. Fiecare decizie trebuie să ne-o asumăm și dacă este o decizie bună, să avem și noi satisfacția acestei decizii în forul în care am luat această decizie, dacă este o decizie rea, să ne-o asumăm cu toții. (…) Trebuie să avem democrație în partid și să luăm deciziile împreună. Nu am discutat acest subiect și nu vreau să vin cu o părere personală. Vreau să vin cu părerea forumului statutar”, a răspuns Dăncilă.

Citeste si...  BREAKING: Dăncilă a anunțat că va demisiona din funcția de președinte al PSD, dacă nu intră în finala alegerilor

După explicațiile pe subiectul Kovesi, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a comentat decizia CCR care a declarat neconstituționale completurile de trei judecători de la ICCJ, spunând că ”dacă o instanță va decide că Liviu Dragnea va fi pus în libertate, ar fi bine”.

laura codruta kovesi, procurorul european, mihai fifor, viorica dancila, kovesi procuror european,