Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă le-a cerut liderilor, înainte de şedinţa CEx de marţi să îşi asume scorul de la alegerile prezindeţiale sub semnătură. Fiecare lider de organizaţie va fi obligat să semneze pentru scorul pe care şi-l asumă, au declarat surse din partid. Scorul nu trebuie să fie mai mic decât cel obţinut de PSD la alegerile europarlamentare, adică 22%, însă, este luat în calcul şi un procent mai mare, cel pe care l-ar avea partidul conform sondajelor prezentate în CEx – 26%.

Decizia luată de Dăncilă i-a nemulţumit pe unii baroni. Întrebat despre asumarea sub semnătură a scorului de la prezidenţiale, preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan a declarat: „Nu semnez nimic”.

În discuţiile informale care au avut loc la Vila Lac, cu o zi înainte de CEx-ul de marţi, Viorica Dăncilă le-a transmis liderilor de organizaţii că dacă PSD nu intră în turul al doilea, să-şi dea prima dată demisia preşedinţii de organizaţii şi mai apoi preşedintele partidului.

Citeste si...  Breaking News 37 de milioane de zile de concediu și au luat angajatii romăni

De asemenea, Dăncilă vrea să se asigure că vocile critice din Partidul Social Democrat nu îi mai fac probleme. Astfel, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, liderii PSD au votat o rezoluţie prin care se angajează să nu mai aducă critici partidului şi preşedintelui PSD în spaţiul public.

„În CEx colegii au propus adoptarea unei rezoluţii care să cuprindă faptul că intrând în logica campaniei este important ca fiecare să îşi exprime liber opinia în forurile statutare, cei care ies în spaţiul public cu diferite afirmaţii, cu diferite opinii care să lezeze partidul sau candidatul la prezidenţiale să fie sancţionaţi în CEx.”, a declarat Viorica Dăncilă după şedinţa Comitetului Executiv Naţional.