Featured, Life

Cum testează femeile iubirea bărbaţilor

Devotamentul bărbaţilor este adeseori pus la încercare de femei, iar în topul strategiilor aplicate de ele se numără flirtul cu un alt bărbat şi abstinenţa de la sex, potrivit unui sondaj.

Mai ales la început de relaţie, reprezentantele sexului frumos pun la încercare răbdarea pretendenţilor şi îi supun unor teste deloc uşoare de multe ori. Se pare că femeilor le este întipărit în gene să se lase greu de cucerit. Cercetătorii de la Universitatea de Vest din Sydney, Australia, împreună cu cei de la Universitatea de Management din Singapore susţin că obiceiul femeilor de a testa devotamentul bărbaţilor a fost cândva esenţial pentru supravieţuirea speciei umane. Aceasta era modalitatea prin care reprezentantele sexului frumos se asigurau că partenerii le vor sta alături când vor avea copii, au explicat specialiştii.

Sarcasmul şi tachinările, cele mai folosite trucuri

Psihologii au analizat strategiile folosite de femei pentru a demonstra că nu sunt uşor de sedus şi au alcătuit apoi un top al celor mai populare dintre ele. Imaginea de femeie puternică şi independentă este metoda care se bucură de cel mai mare succes. Flirtul cu un alt bărbat, sarcasmul, tachinările şi refuzul de a avea apropiere intimă la primele întâlniri sunt alte strategii frecvent folosite de femei pentru a-şi testa partenerii. O altă metodă de a pune la încercare bărbaţii este aceea de a le da iubiţilor impresia că sunt ocupate şi de a nu le acorda foarte mult timp.

Cât de mult funcţionează imaginea de femeie inabordabilă

Femeile care lasă bărbaţii să creadă că nu este disponibilă atrag bărbaţii mai mult decât cele care se lasă uşor de cucerit. Profesorul de psihologie Robert Cialdini, de la Universitatea Arizona de Stat din SUA susţine că oamenii apreciază şi tânjesc mai mult după lucrurile rare sa greu de obţinut. Nimănui nu îi place să i se spună „nu“ ori să fie constrâns prin orice modalitate. Atunci când suntem ignoraţi, excluşi sau când ni se refuză ceea ce ne dorim, avem tendinţa de a deveni mai insistenţi şi de a face mai multe eforturi pentru a obţine ceea ce ne este interzis. Cialdini spune că este aceeaşi psihologie inversă aplicată copiilor: când le spui să nu facă ceva, ei vor avea reacţia opusă. Din acest punct de vedere, adulţii nu sunt prea diferiţi de cei mici, mai spune psihologul.

blank