Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, care evoluează la clubul Juventus Torino, este anchetat de Poliţia italiană pentru o posibilă încălcare a restricțiilor anti-Covid din această țară, potrivit Agerpres.

Concret, după ce a aflat că nu a fost inclus în lotul pentru meciul de miercuri cu SPAL Ferrara din Cupa Italiei, a decis să meargă la Courmayeur, în regiunea Valle d’Aosta, ca să fie alături de prietena sa, Georgina Rodriguez, care-şi sărbătorea ziua de naştere.

Potrivit regulilor sanitare în vigoare în Italia, atacantul nu avea dreptul să meargă în Valle d’Aosta, o regiune aflată în „zonă portocalie” la fel ca Piemontul.

Cetăţenii care se află în Italia nu pot părăsi o „zonă portocalie”, în perioada pandemiei de Covid-19. Există câteva excepţii la această regulă, cum ar fi călătoriile la o doua locuinţă personală sau din motive de serviciu.

Potrivit cotidianului La Stampa, Ronaldo şi Georgina Rodriguez au petrecut noaptea într-un hotel care, oficial, este închis. Sosit incognito, CR7 a fost trădat de publicarea pe reţelele de socializare a unui video cu prietena sa, un video şters repede, dar care a intrat în atenţia autorităţilor, scrie sursa citată.

Cotidianul La Repubblica notează că acum Poliţia se ocupă de acest caz, iar Ronaldo şi prietena sa ar putea fi amendaţi.

Ronaldo nu se află la prima abatere
Ronaldo a mai făcut obiectul unei polemici în luna octombrie, când a plecat în Portugalia, deşi Juventus era în izolare după descoperirea a două cazuri pozitive.

Ronaldo a fost apoi el însuşi testat pozitiv cu noul coronavirus şi s-a întors în Italia pentru a petrece câteva săptămâni în izolare la domiciliu.

Din cauza infecţiei cu coronavirus, Ronaldo a ratat un meci al naţionalei Portugaliei, cu Suedia, şi patru partide ale lui Juventus, printre care şi cele cu Dinamo Kiev (echipa antrenată de Mircea Lucescu) şi FC Barcelona din Liga Campionilor.

În acea perioadă, fotbalistul a stârnit o polemică în Italia, după ce a scris pe Instagram că testele PCR pentru depistarea coronavirusului „sunt de rahat”, înainte de a şterge postarea.

Acum, echipa sa de club, cu tânărul fundaş român Radu Drăguşin titular, a învins-o cu 4-0 pe SPAL Ferrara şi s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei.

Cristiano Ronaldo, cel mai prolific marcator din istoria fotbalului! Câte goluri a înscris starul lui Juventus Torino
Cristiano Ronaldo a devenit cel mai prolific marcator din istoria fotbalului! Recent, portughezul a marcat un gol în victoria lui Juventus, 2-0 cu Napoli, pe Stadio „Reggio Emilia”, în Supercupa Italiei, și a ajuns la 760 de reușite în întreaga carieră.

Cristiano Ronaldo l-a depășit, astfel, pe cehul Josef Bican, autorul a 759 de goluri, conform unor statistici existente.

FIFA nu are o evidență oficială a golgheterilor
Totuși, titlul de cel mai bun marcator din istoria fotbalului este unul destul de contestat, mai ales că Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) nu ţine o evidenţă oficială în această privinţă.

Totuși, o serie de publicaţii sportive au relatat că portughezul Cristiano Ronaldo l-a depăşit pe Josef Bican în fruntea acestei ierarhii.

Citeste si...
Pandemia a pus în pericol producția de Prosseco