Crin Antonescu sustine amnistia ,fostul lider al PNL crede că Guvernul Dăncilă nu va da ordonanța privind amnistia și grațierea: „Logic gândind, dacă aveau determinarea, elementele, resursele să o dea, o dădeau de mult, din prima zi a guvernării, o dădeau de atunci de când au dat OUG 13, pe care și pe aceea au retras-o. Eu nu cred că o vor da”.

Crin Antonescu  a mai spus că, strict în legătură cu această eventuală ordonanță, eșecul ei dinainte de a fi dată ține nu de textul actului normativ, ci de percepția întregii societăți românești, chiar și a partizanilor firești ai PSD, pentru că ea este cu dedicație.

Crin Antonescu mai spune că, dacă această ordonanță va fi adoptată totuși, „România nu se oprește acolo, nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces”, ci „problema societății românești este cum așază, după foarte multe lucruri contradictorii, acestă domnie a legii”.

Citeste si...  Dragnea sustine că Ponta are un partid de securisti si masoni

„Tot ce pot eu evalua este că, dincolo de această ordonanță, care, repet, nu cred să fie dată, dar și dacă e dată totuși, România nu se oprește acolo, nu moare că Dragnea va scăpa de un proces, sau cine mai credeți că scapă prin ea, ci problema societății românești este cum așază după foarte multe lucuri contradictorii, discutabile (…) această domnie a legii, care este expresia temeinică, clară, necesară a sistemului de justiție în România ”, a argumentat Antonescu.