Antrenorul Universității Craiova, Corneliu Papură, a fost din nou sancționat de Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF), care a decis miercuri să-i aplice o penalitate sportivă de 5.000 de lei.

Corneliu Papură fusese sancționat pe data de 11 ianuarie, în urma eliminării sale în partida cu CFR Cluj. Atunci, Papură a primit 2 etape suspendare și 320 lei penalitate sportivă.

Miercuri, în urma ședinței Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, Corneliu Papură a primit o nouă sancțiune, de data aceasta doar financiară, însă mult mai drastică, în valoare de 5.000 lei, pentru că ar fi fost la meciul AFC Astra Giurgiu – U Craiova 1948.

În comunicarea făcută publică de comisie se precizează că „în baza art. 19.5, coroborat cu art. 20.6 din RD, se sancționeală antrenorul Cornel Papură cu penalitate sportivă de 5.000 lei” în contextul unor incidente la meciul AFC Astra Giurgiu vs. U Craiova 1948.

Articolul face referire la faptul că „pentru antrenori, echipă tehnică și alți oficiali, suspendarea este însoţită întotdeauna de sancţiunea interzicerii accesului la vestiare, în tunel, în incinta terenului și pe banca de rezerve. Antrenorii suspendați pot lua loc în tribună și nu au dreptul de a intra în contact cu echipa lor”.

Cum la meciul cu Astra, Corneliu Papură a fost suspendat, Comisia de disciplină a avut dovezi că acesta a încălcat termenii suspendării.

În același context, clubul AFC Astra Giurgiu a fost sancționat cu avertisment pentru că în calitate de organizator al meciului a permis „accesul unor persoane neautorizate în incinta terenului, pe culoarele de acces şi la vestiare”, făcându-se referire la Corneliu Papură.

Citeste si...
FRF a suspendat competițiile sportive, din pricina coronavirusului