Featured, Politic

Contul unic, amânat până la 1 iulie 2018. „Revoluția fiscală” merge mai departe. Florin Cîțu: PSD pregătește ”lista rușinii”, cu societățile care n-au majorat salariile angajaților

Plata în contul unic a contribuțiilor sociale, precum și a impozitului pe profit/venit/dividende, impozitului pe veniturile microîntreprinderilor sau impozitul specific unor activități va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2018, a anunțat Guvernul.

Mai exact, Executivul a aprobat astăzi o ordonanță de urgență care prelungește cu șase luni termenul de intrare în vigoare a normei privind efectuarea plății obligațiilor fiscale administrate de către ANAF în contul unic.

Ce înseamnă acest lucru

Acest lucru nu înseamnă amânarea ”revoluției fiscale” cu 6 luni, ci doar plata într-un singur cont. Mai exact, de la 1 ianuarie 2018 vor intra în vigoare trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat și reducerea contribuției la Pilonul II, doar că banii vor fi virați de către companii în mai multe conturi.

”Astfel, până la 1 iulie 2018, vor putea fi utilizate cele două conturi unice valabile până la 31 decembrie 2017.

Măsura are scopul să protejeze contribuabilii de bună-credință, care vor evita astfel riscul depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plată sau de calculare a obligațiilor fiscale accesorii în cazul nevalabilității plății.

Amânarea termenului de aplicare s-a stabilit având în vedere modificările legislative recent adoptate în domeniul fiscal, care implică din partea contribuabililor conformarea la noile cerințe de raportare și îndeplinire a obligațiilor declarative și de plată.

În prezent, în unul dintre cele două conturi de la Trezorerie, sunt achitate impozitul pe profit/venit/dividende, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor sau impozitul specific unor activități, iar în celălalt sunt plătite contribuțiile la pensie, sănătate și șomaj”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

De la 1 iulie 2018 toți banii vor fi virați statului într-un singur cont.

Alte măsuri luate de Guvern în cadrul ”revoluției fiscale” sunt taxarea sumelor trimise peste hotare de către multinaționale și impozitarea firmelor cu afaceri de până la un milion de euro cu 1% din cifra de afaceri.

Opoziția: Guvernul pregătește ”lista rușinii” cu societățile care nu au majorat salariile

Senatorul PNL Florin Cîțu susține că liderii PSD pregătesc ”lista rușinii”, cu companiile și oamenii de afaceri care nu au majorat salariile brute ale angajaților de la 1 ianuarie 2018, după trecerea contribuțiilor la salariați.

”Dragnea -Valcov-Tudose, pregătesc lista „rușinii”. De ce credeți că amână guvernul plata „dărilor” într-un singur cont? Sper că nu credeți că o fac pentru că se gândesc la contribuabil. Să fim serioși. Vorbim de PSD aici. De Dragnea-Valcov-Tudose. (De fapt, dacă mă uit la deciziile din ultimele zile, nu știu cine se mai gândește la contribuabil. )

Motivul este simplu. Sunt disperați și speriați! Păstrează plata separată a contribuțiilor pentru că vor să aibă o imagine a situației transferului contribuțiilor de la angajator la angajat încă din prima luna. Vor să știe cine nu a făcut deja transferul contribuțiilor pentru că imediat să trimită ANAF în control.

Bineînțeles, va urma și o listă a „rușiniii” care va cuprinde numele firmelor care au îndrăznit să nu se supună ordinelor PSD. Cineva trebuie să fie vinovat atunci când aberațiile fiscale ale PSD vor îngropa economia. Iar antreprenorii, autohtoni și străini, sunt țintă cea mai la îndemână. Mai ales după campania de demonizare a sectorului privat condusă de Dragnea și Tudose în 2017.

Obiectivul lui Dragnea- economia să pară că funcționează până trec legile justiției. De aceea avem parte de tot felul de decizii care pe termen scurt par să îmbunătățească situația economică dar pe termen mediu și lung ne condamnă la subdezvoltare. Iar pentru cei care nu știu, această este exact definiția populismului. Iar pentru rezultate va puteți uită la – Argentina, Brazilia și bineînțeles vedetă zilelor noastre, Venezuela. (lista e mai lungă, dar cele trei ajung pentru a va face o idee)”, a scris Cîțu pe Facebook.

blank