Magistrații Tribunalului Argeș au pronunțat noi condamnări în cazul stăpânilor de sclavi din Berevoești care au îngrozit o țară întreagă prin tehnicile de tortură. Șapte dintre stăpânii de sclavi au fost condamnați la închisoare. Decizia instanței nu este însă una definitivă. În schimb, indivizii trebuie să achite daune în valoare de 60.000 de euro pentru trei dintre victime.

Instanța a decis ca șapte dintre stăpânii de sclavi condamnați să primească pedepse cuprinse între patru ani și opt luni și 13 ani de închisoare cu executare, notează curier.ro.

• Furdui Ilie-Valentin –13 ani închisoare cu executare în regim de detenţie;

• Grancea Laurenţiu – 13 ani închisoare cu executare;

• Grancea Petre – 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare;

• Grancea Maria – 7 ani şi 4 luni închisoare cu executare;

• Grancea Alin – 7 ani şi 4 luni închisoare;

• Grancea Vasilica – 7 ani şi 4 luni închisoare cu executare;

• Onică Cerasela – 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare.

În prezent, cei șapte condamnați se află în arest la domiciliu. Instanța i-a obligat pe stăpânii de sclavi să plătească câte 20.000 de euro drept daune morale lui Bratu Ion Cristinel, Arsene Daniel şi Stan Marcel, trei dintre victime în acest dosar controversat.

Citeste si...
Curtea Constituţională a decis ca un tată condamnat să fie liber pentru a avea grija de copilul său

În septembrie 2017, alţi cinci stăpâni de sclavi de la Berevoeşti au primit pedepse cuprinse între 3 ani şi 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. În cazul acestora, decizia este una definitivă.

În instanță mai sunt încă trei procese cu alţi 26 de stăpâni de sclavi care au fost trimiși în judecată

În iulie 2016, sute de mascați și jandarmi au descins în loclaitatea Berevoești. Potrivit anchetatorilor, nu mai puțin de 38 de indivizi, membri a nouă grupări interlope, au fost inițial arestați. Romii sunt acuzați că pe parcursul a 12 ani racolau oameni săraci, copii sau persoane cu dizabilități care au fost supuși unor torturi greu de imaginat. Potrivit anchetatorilor, nu mai puțin de 40 de persoane, inclusiv copii și persoane cu dizabilități, ar fi fost bătute cu biciul, înfometate, legate cu lanțuri și puse să strângă excrementele romilor.