Codrin Ștefănescu, reacție în scandalul momentului. Secretarul general adjunct al PSD a declarat, într-un interviu acordat DcNews, că ministrul de Interne, Carmen Dan, nu ar trebui să demisioneze din funcție. El consideră că premierul Mihai Tudose şi ministrul de Interne trebuie să discute ”urgent” şi să prezinte un plan de măsuri pentru rezolvarea crizei din Ministerul Afacerilor Interne. 

Codrin Ștefănescu a afirmat că, în urma scandalului polițistului pedofil, se aştepta să demisioneze sau să fie demişi „şeful direct al pedofilului, care l-a ţinut şofer timp de ani de zile, adjunctul lui, cei din Serviciul respectiv, cei care au răspuns de această brigadă a şefului lui de la Poliţia Capitalei”.

„Toată România aştepta, ca în orice ţară democratică după un astfel de caz cutremurător, să se întâmple nişte lucruri, iar ele se amână. Acum am ajuns la discuţia în care se cere demisia ministrului de Interne. Eu cred că n-ar trebui să demisioneze, dar ar trebui să discute urgent cu prim-ministrul în cursul zilei de azi, şi cred că o vor şi face şi să iasă în faţa opiniei publice amândoi, cu un punct de vedere, nişte explicaţii detaliate pentru toată România, ce se va întâmpla cu examenul psihologic, cu examenul psihiatric, cum se va produce, ce se întâmplă cu cei care sunt vinovaţi în structura asta”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Citeste si...  Primarii i-au scris lui Teodorovici şi îi cer bani, pentru a nu ajunge să intre în faliment

El a mai precizat că a discutat cu premierul Mihai Tudose şi cu ministrul de Interne, Carmen Dan: ”Primul-ministru mi-a explicat în mod clar că Despescu venise deja cu un raport asupra a ceea ce s-a întâmplat şi ce avea de gând să facă, i-a mai dat câteva zile prim-ministrul. Am senzaţia că în acel raport era vorba şi despre nişte anchete interne şi nişte demiteri. Prim-ministrul a explicat că în plus a trimis şi Corpul de Control, ceea ce nu este un lucru rău, că atunci când se implică Corpul de Control al primului-ministru, chiar se descoperă nişte lucruri, pentru că apăruse ştirea legată de reţeaua din care făcea parte pedofilul”, a precizat secretarul general adjunct al PSD.

Premierul Mihai Tudose a declarat, marți seară, la Antena 3, că, ”dacă ministrul Carmen Dan va fi lăsată, își va da demisia”.

”Eu o voi accepta”, a spus șeful Executivului, care a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a mințit atunci când i-a spus că cel propus pentru a prelua funcția de șef al Poliției Române își dorește acest post, deși nu era adevărat.