Europarlamentarul grupului „Înnoim Europa” Clotilde Armand a fost aleasă să fie candidatul USR pentru Primăria Sectorului 1, la alegerile locale de anul viitor, potrivit unei postări pe Facebook a filialei de partid.

Ulterior alegerii, aceasta a afirmat că Sectorul 1 trebuie recâştigat, în contextul în care incompetenţa PSD a distrus administraţia locală.

„Le mulţumesc mult colegilor din USR Sector 1 pentru încredere. Trebuie să recâştigăm Sectorul 1. Pentru că incompetenţa PSD a distrus destul, pentru că promisiunea din 2016 trebuie onorată”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Clotilde Armand a candidat din partea USR la Primăria Sectorului 1 şi la alegerile locale din vara anului 2016, însă câştigător a fost candidatul PSD Daniel Tudorache.

USR-PLUS îşi va desemna candidaţii comuni pentru alegerile locale, după prezidenţiale, a decis alianţa, duminică, în cadrul primei şedinţe comune a Birourilor Naţionale USR şi PLUS. Până la alegerile prezidenţiale, fiecare partid va desemna candidaţi proprii.

Citeste si...
Ultimul sondaj CURS îl indică pe Daniel Tudorache de la PSD ca învingător la Primăria Sectorului 1

În cadrul partidului USR, au existat neînţelegeri legate de candidatul desemnat pentru alegerile locale. Unii membri nu sunt de acord cu propunerea lui Nicuşor Dan, deoarece este candidat independent, nu face parte din partid.

USR se va întuni în Comitet Politic pe 30 noiembrie pentru a modifica statutul partidului, astfel încât formaţiunea să poată susţine şi candidaţi independenţi la alegeri, respectiv pe Nicuşor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Pe 16 septembrie, deputatul Nicuşor Dan a anunţat că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei.

De asemenea, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei.