După ce președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că el și soția sa, Melania, au fost diagnosticați cu COVID-19, au apărut în spațiul public tot mai multe întrebări cine va prelua atribuțiile lui Trump dacă starea acestuia va deveni critică

În acest context, este important de precizat că legislația americană prevede în mod clar care sunt procedurile și cine va prelua atribuțiile lui Trump dacă starea acestuia va deveni critică și în cazul în care președintele țării nu își poate exercita temporar atribuțiile.

Astfel, în cazul în care starea de sănătate a lui Donald Trump nu i-ar mai permite acestuia să își îndeplinească obligațiile de președinte, el poate transfera temporar aceste atribuții vicepreședintelui, în acest caz Mike Pence, în baza Amendamentului al 25-lea al Constituției Statelor Unite și, atunci când se consideră apt, poate reveni la atribuțiile sale, informează Digi24.

În cazul în care nici Pence nu are posibilitatea de a prelua atribuțiile, atunci acestea cad în sarcina lui Nancy Pelosi, liderul Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite.

Presa notează că Donald Trump a avut o întrevedere relativ recentă cu Mike Pence, însă vicepreședintele SUA nu a făcut niciun comentariu până în prezent cu privire la starea sa de sănătate.

Trump a anunțat vineri că a fost diagnosticat cu COVID-19
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat vineri pe Twitter că el și soția sa Melania au fost diagnosticați cu COVID-19 și că cei doi vor intra în carantină imediat.

Diagnosticul președintelui vine după luni de zile în care acesta a minimalizat gravitatea pandemiei care a dus la moartea a peste 200.000 de oameni doar în Statele Unite și la doar câteva ore după ce acesta a declarat că „finalul pandemiei este aproape”.

Reuters notează că Trump, în vârstă de 74 de ani, se află în grupa de risc, dat fiind faptul că are peste 65 de ani și este supraponderal. Starea de sănătate a președintelui american a fost bună de la începutul mandatului său și până în prezent, dar acesta este cunoscut pentru faptul că evită să facă mișcare și nu este adeptul unei alimentații sănătoase.


Citeste si...
Financial Times: Comisia Europeană ia zeci de miliarde de euro de ţări central şi est-europene ca să ajute Spania, Italia şi Grecia