Întâlnirile sunt destul de complicate. Ieși cu cineva pe care nu îl cunoști prea bine și apoi trebuie să îți faci griji pentru cine va plăti consumația?

O să plătească el? Împărțim costurile? Fiecare își plătește consumația? Dacă îl lași să plătească pe el, o să creadă că ești înnebunită după el, nu?

Dacă te-a invitat el la masă
Regula generală este că el este cel care va plăti masa, pentru că el a inițiat invitația. Dacă el decide să te lase să-ți plătești consumația, cel mai probabil te vede doar ca pe o amică. Dacă este cu adevărat interesat de tine sau este un cavaler de modă veche, se va oferi să plătească el.
Dacă femeia se va oferi să-și plătească partea ei și/sau o parte din bacșiș, un bărbat nu trebuie să insiste prea mult. Femeia dorește să-și arate independența și nu vrea să-i datoreze nimic.

Dacă ea a inițiat invitația la masă
Ar fi normal ca femeia să plătească toată consumația, deoarece ea este cea care a făcut invitația. În societatea modernă, bărbații sunt educați că este responsabilitatea lor să plătească, indiferent de cine a inițiat invitația.

Citeste si...  Criminala de la metrou, declarație șocantă despre momentul în care a ucis-o pe Alina: „Nu m-a interesat soarta ei, căutam pantaloni ieftini”

Cei mai mulți bărbați se vor oferi să plătească masa, așa că depinde de tine, dacă accepți sau nu.

O întâlnire casual, fără pretenții
O astfel de întâlnire poate fi o ieșire în parc, la grădina zoologică sau la o înghețată. Se recomandă ca cei doi să împartă cheltuielile.

Cine se oferă să plătească și cine ajunge să plătească la o întâlnire depinde de întâlnirea în sine, de situație și de persoanele care particpă la ea. La final, nu prea contează acest aspect. Și așa întâlnirile sunt complicate și stresante, nu e nevoie să ții cont de toate regulile societății. Singurul aspect de care trebuie să ții cont este să nu uiți să te simți bine.