Israel a câștigat Eurovision 2018 pentru a patra oară în istorie. Netta Barzilai a fost la înălțime în finală și, oricum, era una dintre marile favorite la câștigarea concursului. „Mi-am dăruit inima și sufletul Eurovisionului”, a scris Netta pe Twitter, după finală.

Netta (24 de ani) a atras atenția încă de la început cu vocalizele sale și toată lumea a așteptat cu sufletul la gură s-o vadă pe marea scenă de la Eurovision. A cucerit Europa și are toate șansele să devină un star cu abilitatea sa de a combina un cântec serios cu dansul acela al găinii. Calitățile ei vocale sunt excepționale. 

Netta a intrat în concurs de pe poziția 22 iar versurile melodiei interpretate erau mult mai profunde decât la prima vedere. Melodia „Toy” a fost scrisă de Dorn Medal și Stav Berger care au vrut să scoată în evidență puterea femeilor. Cei doi au fost inspirați din mișcarea „#MeToo”.  Cântecul este despre renașterea femeii și a justiției sociale, ambele învelite într-o vibrație fericită și colorată. 

Vorbind despre zgomotele pe care le scotea în timpul cântecului, Netta a explicat. „Ideea este că eu imit o găină, adică o persoană lașă, cineva care, de fapt, nu se comportă cu tine ca o jucărie”. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a apreciat, la rându-i, prestația la înălțime a artistei. 

Dar, cum s-a afirmat Netta? Ea a câștigat a cincea ediție a „The Next Star”, versiunea din Israel dar, drumul până la a cuceri și inimile europenilor a fost unul lung și sinuos. „Faptul că am fost muzician m-a ajutat să depășesc foarte multe obstacole. Cântam prin baruri underground pentru a reuși să mă descurc cu chiria”, spunea Netta înainte de concurs. Acum, este momentul ei. „Sunt atât de bucuroasă! Vă mulțumesc foarte mult că ați ales diversitatea și că ați acceptat diferențele dintre noi! Îmi iubesc țara! Data viitoare, ne vedem în Ierusalim”, a spus Netta, pe scenă, imediat după ce a fost declarată câștigătoare grație votului dat de public.