China, țara din care a pornit pandemia de coronavirus, a reușit să ia măsurile necesare pentru a limita răspândirea bolii. În ultimele zile, în țara asiatică au fost depistate tot mai puține persoane cu COVID-19.

Italianul Fabio Cannavaro (46 de ani), care lucrează în China din 2016, a explicat cum acționează autoritățile locale în această perioadă. Fostul campion mondial, antrenor la Guangzhou Evergrande, spune că oamenii sunt obligați să rămână în case.

Coronavirus în China ”Poliția poate veni să-ți verifice temperatura. Dacă nu rămâi izolat, te deportează!”
”Poliția poate veni oricând să-ți verifice temperatura. Mai important de atât, să vadă dacă ai ieșit din casă. Dacă nu stai izolat, te deportează.

Când vom trece peste perioada de carantină, vor efectua noi analize și ne vor oferi apoi un fel de pașaport pentru a putea tranzita țara. Aici au reușit să învingă coronavirusul, nu vor să se infecteze din nou”, a povestit Cannavaro.

Italianul s-a întors la Guangzhou, un oraș de 15 milioane de locuitori din sudul Chinei, în urmă cu trei zile, după un stagiu de pregătire în Dubai, care a durat două săptămâni.

Citeste si...
Iată cum arată carantină la Gerota

Fabio Cannavaro spune că viața decurge normal acum pentru localnici, care au început să iasă la terase și la restaurante.

”Acum o lună, nu vedeai pe nimeni pe stradă. Într-o zi, mi-aduc aminte că nu am întâlnit absolut pe nimeni pe traseu, doar un control al poliției și o ambulanță”.

Fostul Balon de Aur din 2006 rememorează că mulți au râs de chinezi la începutul pandemiei, ca și cum coronavirusul ar fi fost doar problema lor. ”Ei au învins pandemia. Au urmat instrucțiunile autorităților, au făcut-o împreună. Toți au rămas acasă. Asta trebuie să faci, să stai acasă. Este singura modalitate de a opri răspândirea virusului.

Soția și copiii mei sunt la Napoli, de asemenea părinții mei. Tatăl meu se enervează când sora mea îi aduce mâncare și o lasă la ușă, dar este cea mai bună metodă de a-i arăta dragoste, deoarece virusul este foarte periculos în rândul persoanelor în vârstă”, a continuat Cannavaro.