Cu toții cunoaștem un gamer sau un jucător de jocuri video, dar ce este un gamer? Este o persoană care participă la evenimente și câștigă premii jucând jocuri la nivel profesionist sau în timpul timpul liber pentru a se distra? În acest articol vom încerca să răspundem la această întrebare și vom încerca să definim ce este un gamer și ce face sau nu face.

Ce este un gamer și prin ce se distinge?

Lumea jocurilor este foarte extinsă și include competiții precum eSports (nu toate jocurile video sunt considerate sporturi electronice), streaming, evenimente precum târguri, jocuri video, știri din industrie și lansări de jocuri la modă.

Toate aceste aspecte îngreunează definirea unui jucător deoarece acoperă prea multe lucruri. Am putea spune că din punct de vedere profesional, un jucător este cel care câștigă bani jucând jocuri video, dar din cel al utilizatorilor și al distracției, toate jocurile video ar putea fi considerate potrivite pentru un gamer.

Deci, ce este într-adevăr un gamer? Dacă ne referim strict la distracție și dacă spunem că toți jucătorii joacă jocuri video, putem face o analogie cu atletismul.

Ambele lumi sunt similare în sensul că anumite evenimente și probe sunt deschise tuturor și participă profesioniști și jucători ocazionali.

Evident, nu toți cei care participă la aceste evenimente sunt profesioniști, deoarece profesioniștii ajung în finală și au șanse mari de câștig. Ceea ce încercăm să spunem este că toți gamerii joacă jocuri video, însă doar unii dintre ei devin profesioniști în lumea eSports.

De exemplu, în lumea Starcraft II, LOL sau Hearstone, dacă se obține un anumit punctaj și există puțin noroc, se poate participa la un anumit eveniment. Înseamnă că acel gamer este profesionist? în mod clar răspunsul este nu.

Exemplul pe care l-am dat mai devreme referitor la atletism are mai multe caracteristici asemănătoare cu jocurile decât pare la prima vedere. De exemplu, mulți oameni aleargă pentru pura plăcere de petrecere a timpului în aer liber, de a face mișcare, exerciții și de a se distra. La fel se întâmplă și cu jocurile video.

Oare toți oamenii care aleargă sunt alergători? Ei bine, ați putea spune da, dar cu o anumită ezitare și clarificare. Este o practică care se face pentru distracție și pentru a petrece momente frumoase. Diferența constă în nivelul, modul în care se practică și dacă se face în mod profesionist.

Citeste si...  Apple a lansat un nou ceas: Watch Series 4

Și la fel se întâmplă și cu jocurile, oricine joacă poate fi considerat gamer, dar nu toți sunt profesioniști. Oamenii aleargă de plăcere. La fel se întâmplă și în cazul gaming-ului, oamenii joacă pentru a se distra sau relaxa după o zi la birou.

Am putea spune chiar că oamenii care nu joacă, fac streaming, cumpăra reviste sau se informează cu privire la cele mai recente evoluții din acest sector, sunt potențiali jucători, dar rareori joacă sau nu știu care sunt jocurile cele mai de succes.

Care sunt caracteristicile unui gamer?

S-ar putea spune că un gamer profesionist face următoarele lucruri:

Câștigă bani în mod recurent.

Merge la evenimente și târguri pentru a concura cu alți profesioniști.

Face videoclipuri și împărtășește experiențele sale cu utilizatorii pe platforme precum YouTube sau Twicth.tv Gaming.

Face parte dintr-o echipă de profesionisti cum ar fi SK Gaming, SK Telecom T1, G2 Esports Psistorm, Root, Team Liquid y Lyon Gaming.

Petrece ore întregi în fața unui ecran sau mobil jucând  jocuri video.

Domină cultura gamerilor.

Joacă pentru plăcere, dar o face în mod profesionist etc.

Dacă lăsăm la o parte caracteristicile de mai sus și ne gândim la profilul gamer-ului ocazional, vom descoperim că joacă atât pe mobil, cât și pe consolă sau pc-ul pe parcursul multor ore.

Această bază de jucători ocazionali sau hardcore arată că lumea jocurilor video este foarte vie și trăiește o așa numită epocă de aur.

Adevărul este că, indiferent de platforma pe care se va juca sau de orele dedicate jocului, cei mai mulți jucători sunt dornici de a ajunge acasă pentru a se conecta, juca și distra. Pe scurt, ce este un jucător? O persoană care joacă jocuri video fie ocazional, fie în mod profesionist.

Indiferent dacă joacă ocazional sau în mod profesionist, pentru a juca confortabil, are nevoie de un scaun de gaming de calitate. Pentru a găsi scaune de gaming de calitate tot ceea ce trebuie să facă este să intre pe promotii-scaune.ro. Din acest magazin va avea posibilitatea să-și aleagă scaunul potrivit pentru a avea parte de o experiență de joc extraordinară.

loading...