Ministrul de Interne si sefii Jandarmeriei trebuie să dea explicatii cu privire la incidentele care au avut loc la protestele din Capitală, a solicitat oficial Ovidiu Raetchi, vicepresedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputatilor.

Vicepresedintele Comisiei de Apărare, Ordine Publică si Sigurantă Natională din Camera Deputatilor, deputatul PNL Ovidiu Raetchi, a solicitat joi audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, si a sefilor Jandarmeriei direct implicati in interventia de la protestele de miercuri seară, din Bucuresti.

„Având in vedere disfunctionalitătile inregistrate in interventia Jandarmeriei la protestele din Bucuresti, interventie care, din informatii publice, a implicat utilizarea gazelor lacrimogene sau a spray-urilor cu piper, folosirea disproportionată a fortei si retinerea unor jurnalisti străini, solicit ca următoarea sedintă a Comisiei de Apărare să fie suplimentată cu următoarele puncte:

Citeste si...  Carmen Dan, acuzații la adresa lui Klaus Iohannis: ce jocuri subterane face președintele

1. Audierea doamnei ministru Carmen Dan pe tema interventiei Jandarmeriei.

2. Audierea sefilor Jandarmeriei direct implicati in interventie.

3. Cercetarea eventualelor presiuni politice asupra Jandarmeriei in vederea folosirii disproportionate a fortei. Precizez că solicitarea mea vizează exclusiv audierea celor mentionati in Parlament, in cadrul Comisiei, in conformitate cu atributiile legale, nu organizarea unor vizite de lucru sau protocol la sediile Jandarmeriei”, a transmis Raetchi.