Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis nu poate numi un premier „după bunul plac” şi că propunerea pe care o va face va trebui să aibă în spate o majoritate parlamentară.

„Mingea în momentul de faţă este la Cotroceni, iar preşedintele trebuie să îşi precizeze poziţia, după ce face consultarea partidelor politice parlamentare. Dacă ne uităm în Constituţie, în cazul demisiei prim-ministrului, preşedintele face consultări. Nu poate propune un premier dacă nu face consultări. El trebuie să vadă dacă există posibilitatea formării unei majorităţi. Preşedintele nu are atributul de a numi un prim-ministrul după bunul plac. Trebuie să numească un prim-ministru care are în spate capacitatea de a forma o majoritate parlamentară”, a spus Tăriceanu, la Antena 3.

Liderul ALDE a afirmat că nu mai poate fi vorba de o eventuală înţelegere între PSD şi PNL pe anticipate.

„ Eu cred că nu a existat o înţelegere explicită. Şi mie mi s-a părut la un momentdat că suntă nişte coincidenţe de abordări care pot să ducă la concluzia că şi unora şi altora le-ar conveni anticipate. Azi pare că această ipoteză ar trebui să fie îndepărtată din calculele pe care le facem”, a subliniat Tăriceanu.

Citeste si...
Sondaj :Tăriceanu ii ia fata lui Iohannis la prezidentiale

Reacţia vine în contextul în care Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, după adoptarea moţiunii de cenzură, că va veni cu o propunere de premier care să fie în jurul PNL, dacă partidele nu vor accepta declanşarea alegerilor anticipate.

„ALDE, ca orice partid democratic, cred că trebuie întâi să facă o consultare cu membrii din conducere. După consultare vom stabili. Este posibil să avem şi o propnere de premier”, a declarat Tăriceanu, la Antena 3.

Liderul ALDE a discutat, miercuri, cu Marcel Ciolacu, Teodor Meleşcanu şi Victor Ponta, despre o eventuală propunere comună de premier. După şedinţa care a avut loc în biroul lui Ciolacu, doar liderul PSD şi Victor Ponta au declarat că îl vor susţine pe rectorul SNSPA Remus Pricopie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.