Președintele Madagascarului, Andry Rajoelina, a lansat oficial un remediu local pe bază de plante care, spune el, previne și vindecă persoana care îl consumă de noul coronavirus Covid-19 scrie AFP.

“Au fost efectuate teste – acum două persoane au fost vindecate grație acestui tratament”, a spus Rajoelina miniștrilor, diplomaților și jurnaliștilor de la Institutul Malagasy de Cercetare Aplicată (IMRA), care a dezvoltat băutura.

“Acest ceai din plante dă rezultate în șapte zile”, a spus el.
Prezentând o doză, el a spus: „Voi fi primul care bea acest lucru astăzi, în fața voastră, pentru a vă arăta că acest produs vindecă și nu ucide”.

Băutura, care a fost numită Covid-Organics, este derivată din artemisia – o plantă cu eficacitate dovedită în tratamentul malariei – și alte plante medicinale indigene, potrivit IMRA.

Citeste si...
Wuhan, centrul pandemiei de coronavirus, iese, oficial, din izolare

Dar siguranța și eficacitatea sa nu au fost evaluate la nivel internațional și nici date studiilor efectuate de institut nu au fost publicate. Oamenii de știință au avertizat asupra riscului expunerii la un tratament care nu a fost testat corespunzător.

”Anunț oficial că testele noastre au avut rezultate bune. Putem spune că acest medicament a avut un rezultat concludent asupra pacienților COVID-19 din Madagascar și că poate limita și diminua efectele asupra corpului uman”, a declarat Rajolina.

Președintele a anunțat că pacienții cu dificultăți respiratorii și care au fost tratați cu Covid-Organics au fost vindecați și au fost deja externați din spital. Acesta a indicat că ”remediul” va fi prescris, sub formă de sirop, ”tuturor studenților pentru a le permite să se protejeze împotriva pandemiei”.