Președintele USR, Dan Barna a declarat într-un interviu  că a avut o primă discuție cu liderul PNL, Ludovic Orban, în vederea depunerii unei moțiuni de cenzură a opoziției. Moțiunea de cenzura ar urma să fie depusă doar când vor fi strânse cel puțin 233 de semnături, iar dacă cabinetul Viorică Dăncilă este demis, USR nu va intra la guvernare.

„Ideea că mai lăsăm acest guvern încă un an de zile este o idee cu care nu putem fi de acord. Este un guvern care secătuieşte România şi care alungă românii din ţară”, a declarat Barna.

Deși susține căderea guvernului actual, Dan Barna precizează că formațiunea sa va intra la guvernare doar după alegeri anticipate.

„Să guvernăm la mişto, spun eu, să guvernăm pur şi simplu doar pentru a da o impresie artistică şi pentru a rediscuta despre crize şi soluţii ştiind că, de fapt, nu se vor întâmpla, e un lucru pe care eu nu vreau să îl facem. Eu cred că responsabilitatea înseamnă să îţi asumi inclusiv reproşurile din aceste zile, că de ce nu intrăm la o guvernare care ştim că nu are cum să funcţioneze şi să intrăm atunci, în momentul în care cetăţenii acordă un vot prin care ne cer să guvernăm. Deocamdată avem o majoritate parlamentară foarte fluidă, chiar discutam despre moţiunea de cenzură, chiar şi astăzi am discutat cu Ludovic Orban, cu liderul PNL.”, a mai spus Dan Barna.

Citeste si...
Una dintre cele mai puternice organizaţii din PSD o susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului

Președintele USR nu este însă convins de șansele pe care le are o moțiune de cenzură.

„Cu tot acest entuziasm pe care îl vedem în societate, pe bună dreptate, haideţi să nu vindem pielea ursului din pădure. Căderea guvernului Dăncilă nu este un lucru simplu.” susține liderul USR.