Doi bărbaţi au fost arestaţi în Vrancea după ce au cumpărat în Spania 5 kilograme de cannabis, cu 6.000 de euro, şi au trimis drogurile în ţară cu o firmă de curierat. Ei au fost prinşi apoi în timp ce se întorceau în România, maşina în care erau mirosind puternic a cannabis.

Potrivit DIICOT, procurorii din Vrancea au dispus, vineri, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Ion Cătălin şi Popa Sergiu Paul, pentru trafic şi consum illicit de droguri de risc şi mare risc şi introducere în ţară de droguri de risc.

Cei doi sunt bănuiţi că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, au desfăşurat activităţi de trafic, introducere în ţară şi deţinere de droguri de risc în scopul obţinerii de beneficii materiale prin vânzarea acestor droguri către diferiţi consumatori şi dealeri.

La începutul lunii martie 2018, Ion Cătălin şi Popa Sergiu Paul împreună cu o femeie s-au deplasat în Spania, ajungând în oraşul Roqueta del Mar în data de 6 martie şi cazându-se într-un apartament de hotel rezervat anterior de către Ion Cătălin. Scopul celor doi inculpaţi era de a se aproviziona cu cantităţi mari de cannabis pe care să-l introducă în ţară, după care să-l vândă în scopul obţinerii de profit.

Cele trei persoane au stat în Spania până în data de 20 martie, timp în care Ion Cătălin şi Popa Sergiu Paul au cumpărat aproximativ 5 kilograme de cannabis contra sumei de 6.000 de euro, cannabis-ul cumpărat ambalându-l în opt pachete şi pungi autosigilante peste care s-a aplicat un strat de materie vâscoasă, probabil vaselină, pentru a nu fi descoperite la un eventual control vamal sau de orice altă natură.

Citeste si...  Româncă impușcată în parcarea unui supermarket din Italia

Inculpaţii au decis să introducă drogurile în ţară prin intermediul unei firme de curierat rapid, disimulând cantitatea de cannabis într-o cutie de carton.

Ulterior, cei trei s-au întors în România cu maşina cu care plecaseră, fiind opriţi în comuna Boloteşti, judeţul Vrancea.

”Asupra inculpatului Popa Sergiu Paul şi a persoanei de sex feminin a fost descoperit un grinder metalic care conţinea o cantitate de aproximativ un gram de cannabis pe care aceştia l-au consumat după trecerea punctului de frontieră Nădlac, astfel încât la momentul depistării în trafic din interiorul autoturismului emana un puternic miros de cannabis. Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare efectuată la domiciliul inculpatului Ion Cătălin s-a găsit şi cantitatea de 65,83 g. cocaină. Coletul care conţinea cantitatea de aproximativ 5 kg cannabis care a fost expediat de către inculpaţi a fost ridicat în seara zilei de 22 martie 2018 de la o firmă de curierat din municipiul Deva”, arată DIICOT.

Sâmbătă, Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.