O cursă aeriană libiană cu 118 pasageri la bord a fost deturnată de doi atacatori. Avionul a aterizat pe aeroportul din Malta iar atacatorii amenință că vor arunca aeronava în aer.

Oficiali ai aeroportului au declarat că o echipă de urgență este pregătită să intervină.

Conform autorităților libiene, pilotul avionului a avertizat turnul de control de pe aeroportul din capitala libiană că avionul este deturnat înainte să se întrerupă cu totul legătura, scrie Reuters. De asemenea, ar fi încercat să aterizeze în Libia, însă atacatorii au refuzat.

Conform publicațiilor Malta Independent și Times of Malta, avionul ar fi decolat din Sebha în jurul orei 10, cu destinația Tripoli, dar și-a schimbat cursul brusc și a aterizat în Malta în jurul orei 11.30 ora locală, pe aeroportul internațional maltez.

Presa malteză mai scrie că unul dintre pirații aerului, care susține că ar fi un susținător al defunctului lider libian Moammar Gaddafi, ar avea o grenadă și amenință că aruncă în aer avionul. El ar fi spus că va elibera pasagerii, dacă autoritățile malteze îi dau curs revendicărilor.

Nu este clar deocamdată care sunt revendicările.

Autoritățile aeroportuare malteze au redirecționat toate zborurile care ar fi trebuit să aterizeze pe aeroportul internațional. Aeronava deturnată este blocată pe pistă, cu motoarele pornite, scrie Malta Independent.