Cel puţin 25 de oameni şi-au pierdut viaţa sâmbătă dimineaţă, în oraşul iranian Ahvaz, unde patru indivizi în uniforme militare deschis focul asupra tribunei oficiale, în timpul unei parade. Alte 60 de persoane au fost rănite. Doi dintre atacatori au fost împuşcaţi de forţele de securitate, care i-a arestat pe ceilalţi doi.

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise, iar alte 60 au fost rănite în urma unui atac armat produs sâmbătă, în jurul orei locale 9:00, în cursul unei parade militare desfăşurate în oraşul iranian Ahvaz, afirmă surse oficiale citate de agenţia IRNA.

Îmbrăcaţi în uniforme militare, patru atacatori au deschis focul dintr-un parc aflat în apropiere. Se pare că îi vizau pe oficialii de la tribuna oficială, însă au făcut victime şi printre civilii care asistau la paradă. Doi dintre atacatori au fost ucişi în schimbul de focuri cu forţele de securitate, iar ceilalţi doi au fost arestaţi.

Citeste si...
David Carr a MURIT

„Victimele sunt militari şi civili, inclusiv femei şi copii care veniseră să urmărească parada”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate iraniene. Printre persoanele ucise figurează cel puţin opt membri ai Gardienilor Revoluţiei iraniene şi un jurnalist.

Atacul, care nu a durat mai mult de 10 minute şi a fost revendicat ulterior de reţeaua teroristă Stat Islamic.

„Combatanţii Stat Islamic au atacat o reuniune a forţelor iraniene în oraşul Ahvaz”, se arată într-un comunicat al organizaţiei teroriste difuzat de propria agenţie de presă, Amaq, dar ministrul de Externe Mohammad Javad Sarif a acuzat forţe externe din regiune, spozorizate de americani, că s-ar afla la originea atacului.

Sursa foto: gandul.info

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.