Biroul permanent al Senatului a respins solicitarea formulată de grupul parlamentar al PNL ca votul pe dosarul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, prin care Parchetul General solicită începerea urmăririi sale penale, să se dea în şedinţa de luni.

„Este un caz fără precedent, un dosar care se află undeva într-un sertar al Comisiei juridice din Senatul României de mai bine de patru luni. În ciuda cererilor noastre repetate de a fi trimis în plen cu un raport, nu a existat niciun fel de reacţie din partea PSD. Astăzi, cu patru voturi ale PNL plus votul de la USR şi cinci voturi împotrivă, solicitarea grupului parlamentar PNL de a se discuta astăzi în plenul Senatului a fost respinsă, motiv pentru care s-au cerut din partea Biroului permanent explicaţii preşedintelui Comisiei juridice pentru această întârziere de peste o lună a raportului cerut prin solicitarea Biroului permanent”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu după şedinţa conducerii Senatului, conform agerpres.ro.

Il apară senatorii pe Tăriceanu:

Ea a adăugat că PNL va cere „constant” sancţionarea preşedintelui Comisiei juridice, considerând că are un comportament „mai mult decât abuziv, care încalcă regulamentul”.

„Vom vedea care va fi pasul următor, vă spun însă că PNL va formula în fiecare şedinţă de Birou permanent această solicitare de a dezbate în plen şi a da votul, pentru că Justiţia şi o cerere a Justiţiei nu trebuie îngropate de PSD în Senatul României. Vom cere, de asemenea, în mod constant sancţionarea preşedintelui Comisiei juridice, care văd că are un comportament mai mult decât abuziv, care încalcă regulamentul şi vom insista, de asemenea, ca absolut orice alt dosar să respecte de astăzi înainte paşii prevăzuţi de lege. Cele 14 zile prevăzute de regulament sunt de foarte multă vreme depăşite”, a susţinut Gorghiu.

Citeste si...  Decizia CEDO care poate duce la ANULAREA condamnării lui Dragnea

Senatorul liberal a precizat că preşedintele Comisiei juridice, senatorul Robert Cazanciuc, avea obligaţia să întocmească raportul pe acest dosar în zece zile, termen care nu a fost respectat.

„Din data de 10 decembrie, de când i s-a trimis hotărârea Biroului permanent prin care în termen de zece zile trebuia să întocmească raportul, acest termen nu a fost respectat. Suntem în 26 februarie, la finalul lunii februarie, s-a depăşit termenul prevăzut de Biroul permanent, ultimul termen dat de Biroul permanent cu mai bine de o lună. Ca atare, suntem în situaţia în care putem să spunem fără să greşim că cei din majoritatea parlamentară, dar în special cei din PSD, refuză să dea drumul acestui dosar”, a mai susţinut Gorghiu.