Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța a fost declarat focar de Covid-19, marți, după ce au fost confirmate aproximativ 40 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Aproximativ 40 de cazuri de COVID, într-un cămin de bătrani din Constanța

Aceste de cazuri au fost confirmate de la finalul săptămânii trecute și până în prezent, fiind vorba de aproximativ 32 de beneficiari și șapte angajați, anunță, marți, Prefectura Constanța, citată de Mediafax.

„Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, la un beneficiar al căminului, în urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru altă patologie. Ulterior, au fost testați colegul de cameră al bătrânului, dar și două îngrijitoare, toate cazurile fiind pozitive”, potrivit sursei citate.

În urma confirmării primelor cazuri, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța și conducerea centrului au luat hotărârea ca toate cele peste 300 de persoane (beneficiari și personal), să fie testate și astfel au mai fost confirmate alte 35 de persoane cu virusul SARS-CoV-2, fiind declanșată și o anchetă epidemiologică.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au fost realizate acțiuni de nebulizare și dezinfecție a suprafețelor, măsuri puse în aplicare de conducerea centrului de bătrâni.

Cazurile noi de COVID-19, iar peste pragul de 1.000. Numărul deceselor și al pacienților din ATI, în creștere

În ultimele 24 de ore au fost întegistrate 1.059 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, la aproape 22.000 de teste efectuate. Numărul deceselor a fost de 45, iar al pacienților cu forme grave este foarte aproape de pragul de 500.

Până astăzi, 22 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 114.648 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 92.169 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.059 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 21.978 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Număr-record de focare de COVID-19, săptămâna trecută. Unitățile de învățământ intră în top
Numărul săptămânal de focare raportate a fost, în perioada 14 – 20 septembrie, cel mai ridicat de la începutul lunii august.

În ultimele două săptămâni, în toată țara au fost înregistrate peste 200 de focare, cele mai multe în unități medico-sanitare, arată Raportul săptămânal de supraveghere realizat de specialiștii Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

În săptămâna 14 – 20 septembrie au fost raportate 125 de focare de COVID-19 în țară, un număr-record înregistrat în ultimele săptămâni, respectiv din 3 august, confoorm analizei CNSCBT.

Într-o singură săptămână anterioară numărul lor trecuse puțin pentru pragul de 100. În total, în aceste șapte săptămâni au fost raportate 605 focare.


Citeste si...
Oare este posibil să fii infectat cu Covid-19 și să nu ai habar?