Cel de-al patrulea soţ al actriţei americane Geena Davis a intentat divorţ, după o căsnicie care a durat 17 ani, citând ca motiv „diferende ireconciliabile”, potrivit tmz.com.

Reza Jarrahy, în vârstă de 47 de ani, a depus actele de divorţ în noiembrie 2017, dar informaţia a fost făcută publică abia marţi.

Jarrahy şi Davis, în vârstă de 62 de ani, s-au căsătorit în septembrie 2001 şi au împreună trei copii, o fiică în vârstă de 16 ani şi gemeni în vârstă de 14 ani.

Jarrahy a cerut custodie comună asupra copilor, precum şi o pensie alimentară.

Davis a mai fost căsătorită cu Richard Emmolo, între anii 1982 – 1983, cu actorul Jeff Goldblum, între anii 1987 şi 1990, şi cu regizorul Renny Harlin, între anii 1993 şi 1998.

Geena Davis este un fost model de succes, devenită scriitoare, atletă şi actriţă, recompensată cu premiul Oscar pentru rolul din filmul „Turist întâmplător” şi celebră pe plan internaţional graţie filmelor „Tootsie”, „Thelma şi Louise” şi „Sărutul dulce al răzbunării”.

În ultimii ani, actriţa americană a jucat în serialul „Doamna preşedinte/ Commander in Chief” şi în filmul independent „In a World…”, regizat de Lake Bell.

Geena Davis este una dintre cele mai active militante care promovează cauza femeilor din industria de film şi televiziune. Ea a înfiinţat şi prezidează organizaţia Geena Davis Institute of Gender in Media, care promovează egalitatea dintre femei şi bărbaţi în industria de divertisment.

Geena Davis este membru al Mensa International, renumita organizaţie a persoanelor cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat, care reprezintă doar 2% din populaţia lumii.