Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a autosesizat după decesul lui Ilie Badici și susține că în cel mult 2 zile verificările demarate vor fi finalizate. O comisie de specialitate a plecat, luni, la Craiova, pentru a verifica dacă s-au respectat procedurile de intervenție.

„Ne-am autosesizat în urma suspiciunilor pe care familia le-a ridicat. E un erou naţional. Împreună cu domnul Raed Arafat am constituit echipa de control care se va deplasa în Craiova pentru a verifica ceea ce s-a întâmplat în caz, modul de respectare a procedurilor de preluare de la dispecerat până la constatarea decesului. E vorba de modul în care a fost preluat pacientul, i s-ar fi prescris o medicaţie şi există suspiciunea că nu a fost cea corectă. În maximum 2 zile vom afla concluziile”, a declarat Sorina Pintea la Digi24.

Citeste si...
Iata ce fake news a apărut după miscarea #șieu

Ilie Balaci a avut probleme respiratorii cu câteva zile în urmă, a mers la doctor, iar acesta i-a prescris o reţetă contra unei alergii. Duminică dimineaţa, alergia avea să provoace infarctul, dar şi să blocheze procedura de resurscitare a fostului mare fotbalist. Conform ziaruldecraiova.ro, când şi-a dat seama că nu are echipamentul necesar, echipajul de pe Serviciul de Ambulanţă Dolj a solicitat intervenţia unui echipaj SMURD dotat cu un medic. Apoi, medicii au încercat să-l intubeze folosindu-se de un tub de dimensiuni mai mici, destinat pacienţilor copii, dar, după o oră şi jumătate, Balaci a fost declarat mort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.