Alexandra Nechita a prezentat mai multe lucrări din atelierul său din Los Angeles şi a ţinut să îşi asigure partenerul de discuţie că visează să aibă cândva un atelier şi în Bucureşti.

„Este o căldură care, indiferent de cât de complexe sunt lucrurile pentru oamenii care trăiesc aici la Bucureşti, lucruri pe care le înţeleg şi nu le înţeleg, există firul acesta care mă atrage aici”, spune artista.

Alexandra Nechita a vorbit şi despre pasiunea pe care a descoperit-o pentru lucrările realizate în sticlă. „Am început să lucrez în sticlă cu mai mulţi ani în urmă. Mi s-a părut că e o traducere bună a ideilor mele. Îmi plac foarte mult lucrările lui Ioan Nemţoi. Ne-am întâlnit acum câţiva ani şi acum, în zilele următoare, voi ajunge şi la atelierul său”, a explicat artista, aflată la Bucureşti în vacanţă.

Citeste si...  Pilulele contraceptive scad pofta sexuala

Emisiunea „Marius Tucă Show” a avut-o invitată marţi pe Alexandra Nechita. Cunoscută drept „micuţa Picasso”, Alexandra este un artist plastic, filantrop, pictoriţă, sculptor şi muralistă cubistă româncă şi americancă. S-a născut la Vaslui, la 27 august 1985, la trei luni după ce tatăl său, Niki Nechita, s-a refugiat din România comunistă, în Statele Unite ale Americii.

Viorica Nechita, soţia, şi mica Alexandra au reuşit să se alăture soţului, respectiv tatălui, abia după doi ani. Părinţii Alexandrei fuseseră persecutaţi sub regimul comunist din România.

Tablourile Alexandrei se regăsesc în sute de muzee din lume, de la colecţia de artă a Vaticanului, până la colecţii particulare deţinute de celebrităţi precum Oprah Winfrey, Calvin Klein, Whoopi Goldberg sau David Letterman. Cea mai scumpă pictură a Alexandrei Nechita s-a vândut cu 400.000 de dolari în Singapore.